Noutăți

Există o cameră secretă în Marea Piramidă din Gizeh? Oamenii de știință încearcă să afle răspunsul, cu ajutorul celor mai noi tehnologii!

 •  
 •  
 •  

Marea Piramidă din Gizeh, cunoscută și sub numele de Piramida lui Khufu (Kheops), are o înălțime de 138 de metri, a reprezentat cea mai înaltă construcție realizată de om vreme de peste 4000 de ani (până când a fost ridicat turnul Eifel, la final de secol XIX) și este singura dintre Cele șapte minuni ale lumii antice care a supraviețuit până astăzi – cu toate că este cea mai veche dintre ele. La începutul existenței sale, Piramida lui Kheops era cu 8 metri mai înaltă.

Deoarece unii dintre oamenii de știință bănuiesc, în prezent, că Marea Piramidă – ce datează de la 2560 î.e.n., ar conține o cameră secretă, sunt utilizate o serie de tehnologii, printre care și termografia cu infraroșu, pentru a elucida această chestiune și a scoate la iveală tainele ce se ascund în interiorul mărețului și străvechiului edificiu.

c

b

Mehdi Tayoubi, președinte al Institutului HIP, arată că, în cadrul amplului proiect ScanPyramids, cercetătorii încearcă, în continuare, să localizeze camera secretă a Marii Piramide. Dacă ea există, într-adevăr, după cum crede specialistul, atunci cavitatea enigmatică aflată în interiorul anticului monument este destul de anevoie de localizat.

Pentru scanarea Piramidei lui Keops, în afară de termografia cu infraroșii este utilizată și scanarea 3D cu laser. În proiectul ScanPyramids sunt utilizați, pentru sondare, și muonii – particule subatomice instabile formate sub influența radiației cosmice ce ajunge pe Terra. Muonii traversează cu ușurință materialele dense, inclusiv pereții clădirilor. Obiectivul este de a recapta aceste minuscule particule după ce au străbătut blocurile masive ale Marii Piramide, unele dintre acestea având peste 15 tone, pentru a le identifica traiectoria. În baza acestor tehnologii, oamenii de știință speră să obțină o imagine exactă de tip 3D a interiorului Marii Piramide, pentru a afla dacă există și unde anume se află misterioasa cavitate.

La o scanare termică a Marii Piramide a fost descoperită o anomalie. Trei blocuri de piatră adiacente de la baza piramidei aveau temperaturi net diferite (mai crescute), față de celelalte blocuri. S-a conturat, astfel, posibilitatea ca ele să ascundă o cavitate despre care nu s-a știut nimic până acum.

Unii dintre oamenii de știință speră că, tot prin utilizarea acestor tehnologii ultramoderne, va fi descoperit și mormântul legendarei regine Nefertiti. Aceasta a fost soția faraonului Akhenaton – cel care a inițiat primul cult monoteist în Egiptul antic, în care era venerat Soarele, sub numele de Aton.

e

a

 

g

d

f

Surse: www.dailymail.co.uk, wikipedia.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Există o cameră secretă în Marea Piramidă din Gizeh? Oamenii de știință încearcă să afle răspunsul, cu ajutorul celor mai noi tehnologii!

 1. Realitatea este ca stiinta este supraapreciata in 2017. Asta si datorita filmelor de Hollywood gen SF,datorita articolelor plouate din pix ale marilor gazete britanice gen “daily”…etc.
  Peste 90% din oceane si speciile de animale din ele sunt inca neexplorate,si noi credem conform SF-urilor ca “americanii” stiu fiecare cm2 datorita satelitilor.
  Desi ei “stiu” atatea ,satelitii lor nu au gasit avionul malaezian in Pacific,asta pe o cautare specifica si concentrata.
  Inca nu au aparatura sa scaneze piramida,parerea mea,s-ar putea sa gresesc.Toate marile descoperiri se cam vad si aplicate in industriile la zi,si un scanner pentru asemenea grosime inca nu am auzit.
  Exista sonare si alte tipuri de aparate care scaneaza pereti dar nu o asemenea grosime de piatra .

 2. Scanere?He…aici se aplica legea lui Lovley(cu voita neprecizare a subiectului)!,,Daca se blocheaza,forteaz-o!Daca se rupe,oricum trebuia inlocuit”!

 3. NEAGU MARIANA // 5 august 2017 at 14:03 // Răspunde

  …. să înțeleg că nu s-a pătruns încă in interiorul piramidelor ? … e contrazicere ! … aparatele utilizte cu performanțe …extraterestre au reușit să vadă ”situația ”pe alte planete și nu reușesc să descopere interiorul piramidelor ? .. minciuni mai puține ne-ar ajuta să înțelegem ce se caută …de fapt !

 4. cetățeanul tulburat // 6 august 2017 at 0:57 // Răspunde

  Sub Marea piramidă a lui Kufu-ritu
  nu există cameră secretă, însă există una sub sfinx…Când Zahi Hawass a intrat singur acolo, prietenii lui apropiați așteptând afară, a ieșit de acolo cu niște ochi și nu a vorbit câteva ore cu nimeni, apoi a închis intrarea și le-a zis tuturor că nu era nimic interesant. Până nu demult a avut puterea de decizie în tot egiptul, nimic nu mișca acolo fără semnătura/aprobarea lui. Un loc foarte interesant este la Hawara, o piramidă uitată de lume în bătaia vântului și plină de nisip, de care câțiva oameni de știință cinstiți spun că nu au voie să spună oficial când a fost construită piramida, dar au scăpat un număr printre buze în șoaptă că are peste 100 de mii de ani de când e acolo…totuși cel mai interesant lucru de care se vorbește in șoaptă că ar exista un labirint, doar că nu e un labirint cum se cunoaște, e doar denumit, că de fapt sunt o sumă de buncăre la diferite adâncimi de diferite lungimi, lățimi care se întind pe o suprafață de 81 de hectare în jurul piramidei și chestia cea mai curioasă că nu există nici un tunel care să facă legătura între ele sau cu piramida…După 20 de ani de studii și scanarea în secret a zonei cercetătorii au realizat că există o cantitate impresionantă de artefacte din aur în cele buncăre, unele din ele de dimensiunea unui bazin olimpic…și alte artefacte din metale pe care nu le-au putut identifica dar asta nu i-a impresionat pe cercetători, cel mai interesant lucru care le-au atras atenția a fost un ceva ceea ce li se pare a fi un portal dar nu pot fi siguri 100% până nu începe escavatia și să se deschidă acel buncăr, ceea ce deocamdată e imposibil pentru că Hawass nu e de acord ii e frică să nu se deschidă vreo cutie a Pandorei mai cu seamă că sunt în unele buncăre multe din sculele cu care s-ar fi construit tot ceea ce se vede azi în cel Egipt. Banditul de Hawass nu le-a dat voie cercetătorilor nici măcar să dea gaură cu un burghiu în cel mai apropiat buncăr să poată să introducă o cameră și lumină să vadă clar forma artefactelor din aur…lăsându-i pe cercetători cu buza umflată intrebandu-se căror interese servește Hawass… Noroc că banditului i s-a luat puterea de aprobare…sunt niște războaie psihologice acum la nivel planetar și se dorește adevărul scos la suprafață pe toate meridianele și să se termine cu minciuna în care trăim.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii