AIM radionica curs online

Noutăți

Dacii de la Marea Baltică. Ce au descoperit jurnaliștii de la Formula As în Nordul Europei?

În anul 2015 s-au împlinit zece ani de când “Formula AS” îşi trimite “is­coa­­de” pe cărările Europei, în căutare de urme pier­dute ale istoriei româ­neşti.

Dacă ceea ce găseam la început încăpea într-o palmă, urmele descoperite recent sunt bucăţi întregi de istorie, realităţi fabuloase ale tre­cutului românesc, rătăcite în ceaţă. De ce? Nu se ştie! Nu există explicaţie “oficială” pentru amorţeala, dezin­teresul, lâncezeala cercetării istorice româneşti, când e vorba de daci.

Spune-i unui istoric de astăzi, că te duci să cauţi urme ale civilizaţiei dacice în Ţările Baltice. Îşi va duce mâna la tâmplă, arătân­du-ţi că eşti nebun. Dar tu îţi asumi nebunia şi pleci. Străbaţi cu maşina opt mii de kilometri “la pas” (până la o palmă de Cercul Polar), te duci, pe rând, în Polonia, Lituania, Letonia şi Estonia, şi tot pe rând, vezi cum “ne­bunia ta” stră­luceşte sub for­mă de exponate arheo­logice, în vitrinele marilor mu­zee din capitalele nordului euro­pean, prezentate de specialişti “parafaţi”, care îţi confirmă că ai în faţă “dovezi ale civilizaţiei dacice”, ajunsă acolo prin chiar creatorii lor.
Vasăzică, nu eşti nebun! Nici tu şi nici arheologii care îţi confirmă artefac­tele dacice, nici etnografii şi folcloriştii care îţi cântă “daine” litua­niene, cu refrene legate de Du­năre (în toată istoria lor, litua­nienii n-au ajuns nicio­dată pe malul Du­nării), nici locuitorii din satul Pădure sau Ape sau Peri sau Moldova, sau Trakia, Samogetia, pe care îi întrebi, uluit, dacă vezi bine ce scrie pe indica­toarele de pe şosele, şi ei îţi răs­pund că “da”. “Păi, nu se potri­vesc deloc cu nu­mele celelalte, litua­nie­ne, letone sau estoniene”, “Cum să se potrivească, dacă sunt nume latine?”, răspund. “Latine?” “Fireşte, latine”, deşi picior de roman n-a călcat niciodată pe Malul Balticii. Au călcat, însă, dacii, locuitorii unei ţări cucerite de Roma, “neliniştiţii”, cum li se spune în scrierile cro­nicarilor nordici, “drumarii”, “neaşe­zaţii”, şi care au lăsat dâre scânteie­toare, în toate ţările Euro­pei, prin care au trecut.
padure localitate

Letonia. Localitatea PĂDURE – numele îi aparţine unei întregi regiuni

moldova estonia

Estonia. Sat cu nume românesc – MOLDOVA, datat din sec. 8

cavalerul trac 3

Punct ochit, punct lovit: Cavalerul trac de la Marea Baltică

Sigur, nu e treaba noas­tră să dove­dim adevăruri istorice. Noi nu suntem cerce­tători, ci reporteri la revista “Formula AS”. Un soi de “infor­matori” despre realitatea care ne face să plângem de bucurie, când are legătură cu România. Ne place munca noastră! O iubim! Suntem fericiţi că o facem, deşi feri­cirea ar fi cu mult mai deplină, dacă lucrurile pe care le sem­nalăm de ani de zile ar stârni şi inte­resul “oficial”. Până atunci, dragi citi­tori ai revistei, vă garantăm şi anul acesta, aşa cum am făcut şi în anii trecuţi, că avem o istorie fabu­loasă, că dacii sunt unul dintre cele mai vechi şi mai strălucite popoare ale Euro­pei, că avem te­me­iuri mari de mândrie şi bucurie, ce se cer cele­bra­te – nu doar cu mintea, ci şi cu sufletul.
Sânziana Pop

Recomandare carte: “Argumente pentru rescrierea istoriei Europei”, disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

carlo troya


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

17 Comments on Dacii de la Marea Baltică. Ce au descoperit jurnaliștii de la Formula As în Nordul Europei?

 1. noi ne tragem din pelasgi !!!!!!! primii oameni ai Europei .. de la noi a plecat totul ! inclusiv egiptenii recunosteau ca pelasgii sunt cei mai vechi oameni ai Europei, primii mai exact ! aici la Marea Neagra, pamanturile negre .. Proiectul Deceneu si Dacii .. Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului ! guvernele lumii au tot interesul ca romanul sa isi piarda identitatea ! noi nu am fost romanizati, nu am fost nimic. cand veneau romanii sa se lupte cu noi, spuneau asa: noi mergem sa ne batem cu stramosii ! 😉

  • asa este ,prea putin avem de la romani,pacat ca nu se incepe un proiect arheologic pe termen lung multe
   sar mai descoperi

  • Buna ziua, Bunu Diu(s)*

   Aveti aici 7 pastile de mandrie nationala (a se studia cu atentie toate 7, in rezolutie 1080p de youtube, si imaginea clipului marita cat ecranul monitorului, altfel nu se vad detaliile) plus extra’s:

   Noi, Arianii-daci, Partea 1, in 720p HD: https://vimeo.com/108285990

   Noi, Arianii-Daci, Partea a 2-a, in 1080p Full-HD:
   http://youtu.be/GO-GGdZvkrw

   Noi, Arianii-Daci, Partea a 3-a, in 1080p Full-HD:
   http://youtu.be/7PGiNiV3aNw

   Noi, Arianii-Daci, Partea a 4-a, in 720p: https://vimeo.com/138688244
   (sau in varianta veche, dar in 1080p HD:https://www.youtube.com/watch?v=GujO1CGNB0c)

   Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (prima jumatate), in 720p HD:
   https://vimeo.com/137356811

   Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (a doua jumatate) in 1080p FullHD:
   https://youtu.be/7PunD_-dPHs

   Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (Epilogue) in 1080p FullHD:
   https://youtu.be/TEt5EhsvxPc
   Sau cu extra updates(mai ales la urma dar nu numai..) pe Vimeo, dar acolo in 720p: https://vimeo.com/137972071

   Pe youtube (la Vimeo nu e nevoie) seteaza rezolutia la 1080p pe youtube de la rotita de sub clip-uri, dreapta(apare cand stai cu mausul/sageata pe film).
   Episoade urmatoare vor urma in viitor.

   Apoi daca vrei, ne-ati putea ajuta si voi la trezirea natiunii, cu redistribuirea filmelor, masal mai departe, caci o natiune trezita poate schimba minciunile din cartile de scoala masonice, cu ADEVARUL ISTORIC, dupa care ALTFEL ne va privi/trata planeta, si astfel ne vom putea recapata istoria si identitatea nationala si planetara pe care am avut-o candva, inca de la facerea lumii.

   PS: Important e de redistribuit tot mesajul asta (cu COPY si PASTE) si la profesori si invatatori, sa isi invete copii la scoli, caci dictatul evreo-masonic venit de la Bruxelles in 2007 a interzis mentionarea in manualele noastre scolare orice istorie inainte de 106 AD, (cand criminalul Traian a distrus Dacia) masonii din Bruxelles pretinzand ca “inainte de 106 A.D. dacii nu au existat  deci nu am avut atunci istorie, istoria noastra in 106 A.D. a inceput” 😉 (deci Traian in 105 si 106 A.D. s-a luptat aici cu aerul  (ca si in anii precedenti) si a cucerit o tara care atunci “nu exista” 😉 )

   Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.
   Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.

   RESTUL documentarelor sunt pe youtube, la acelasi nickname ca si seria cu arianii.

   ENCICLOPEDIA DACICA (acum doar 4 albume facute –dintre care albumele 3 si 4 neterminate– + albumul extra: “Album Anexa la ENCICLOPEDIA DACICA. Dacii antici, Zeii primordiali ai lumii”) e postata aici la profilul meu, pe facebook.
   Toate albumele si mai ales postarile/pozele din ele, au documentatia impartita intre comentariile lor(pozelor).
   Fara sa cititi documentatia, degeaba va uitati la poze si “le dati Like” .
   NU COLECTIONAM LIKE-URI.

   Colectionam ADEVARATI PATRIOTI care vor sa schimbe tara in bine studiind adevarata istorie a noastra si redistribuind-o(Enciclopedia, documentare, informatii etc.) apoi masal la prieteni si pe grupuri, cu rugamintea acolo sa o redistribuie ceilalti tot asa mai departe, insotita de aceeasi rugaminte.

   Cand toti vom stii adevarul si vom gandi la fel pentru tara si popor, vom schimba tara INTR-O CLIPA(!), in bine.
   A sta si a nu face nimic pentru tara, inseamna moartea tarii si a poporului nostru, si a ta odata cu ea avand in vedere ca SI TU FACI PARTE DIN ACEST POPOR.
   Daca nu e asa, mesajul asta NU e pentru tine.

   https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=312831525573818&id=219945674862404

   *Salutare veche a dacilor.
   (“Diu” = Divin/Zeu/Zeiesc, varianta grecizata: “Dius/Dios/Dyaus”)

   ALARMA!
   http://www.activenews.ro/prima-pagina/Semnal-de-alarma-din-partea-istoricilor-se-acrediteaza-ideea-ca-romanii-nu-pot-sa-se-conduca-pe-ei-insisi-ca-doar-dusi-de-mana-ca-ORBETII-putem-ajunge-la-liman-93335

   http://www.cunoastelumea.ro/dorel-visan-avem-nevoie-de-daci-exista-un-curent-antiromanesc-bine-organizat-din-afara-tarii/

  • Pelasgii erau de origine africana si erau negroizi si foarte bruneti si in schimb dacii erau blonzi si roscati total diferiti de tot neamul tau cu conformat turco-peceneg-cuman-turanic!

 2. Am vazut de multe ori acel indicator, spre Moldova, cand locuiam in Estonia. Era in drum spre o manastire ortodoxa, Piuhtita, la care ne duceam. Credeam ca denumirea a aparut in timpul URSS. M-ati uimit. Acum imi pare rau ca nu am cercetat pe loc.
  Interesant articol, dar sa-mi scuzati o mica observatie. Nu opt mii de km. Chiar dus – intors, asa cum e descris, pas cu pas, e mai putin de opt.

 3. Remington Steele // 23 ianuarie 2016 at 22:12 // Răspunde

  Nu contest că există posibilitatea ca populații migratoare să fi dat numele unor așezări. Cu toate astea, verificând pe google maps dacă există acea denumire a localității PĂDURE, se poate descoperi ca de fapt numele e PADURE fără acea ‘căciulă’ (https://www.google.ro/maps/@57.015871,21.9138706,3a,75y,4.38h,76.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTW1TIE5GjD9cGpRr7mc54A!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1)
  Iar dacă dați un click pe poza de la Formula As căciula de la literă PARE pusă destul de grosolan în photoshop.
  Și e tare păcat de munca altora care chiar încearcă și descoperă multe lucruri utile. Astfel de “mănării” tind să decredibilizeze munca celor care își dau interesul.

 4. Se pare ca Academia Română ori este INACTIVĂ ori este ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI – foarte grav. Din câte văd, au măsluit DEX-ul, și ce e mai rău, măsluieste istoria. Când ai atâtea dovezi scrise să sustii tocmai contrariul este ori rea voință ori debilitate mintală. Propun să li se taie fondurile până le vine mintea la cap pentru că este strigător la cer să fii de acord să susții să zicem, că un bolovan din mijlocul țării nu este bolovanul de care s-a împiedecat o opincă a unui dac ci că pe el și-a așezat fundul un “migrator” care a trecut pe acolo, chiar și atunci când Dacul și-a scrijelit cu vârful sabiei numele său pe bolovanul respectiv. Pe vremea comuniștilor i-am înțeles, așa erau directivele partidului dar azi, când au libertatea gândirii, ei gândesc tot împotriva noastră? Oare nu s-au schimbat cu nimic? Sau FORȚE OCULTE îi finanțează să gândească altfel contra unor șpăgi grase?????

 5. Corect !.. Dacii sunt identificati in Transilvania, Muntii Apuseni, Banat si Oltenia de la Cerna pana la apa Argesului , in sudul Dunarii o amestecatura intre traci , geti si daci ..numindu-se daco-moesi iar in nordul Moldovei Carpodacii si dacii costoboci !.. In rest sunt triburi de populatii tracice in Scitia Minor ( Dobrogea), geti in Valahia ( Muntenia de azi) , Sudul Moldovei ( tracii Roxolani) si Bassarabia ( carpi, cimero-carpodaci si getii volohoveni) , iar in campia Panoniei ( azi ocupata de urmasii triburilor fino-ugro-mongolice) se intalneau triburi de traci amestecate cu celti ( care pan’la urma s-au dovedit a fi tot de neam tracic) boii, iazigii si tauriscii care erau aliatii si “fratii” lui Burebista !

 6. Nu poti tine ce e adevarat sub pamant pe veci. Mereu gaseste o cale sa se ridice inapoi. Noi schimbam istoria acum, cu aceste descoperiri, suntem ca Galileo cu telescopul: o voce poate deveni mii si sute de mii si milioane care va indeparta minciunile oamenilor care vor sa ne controleze!

  Fantastice descoperiri! O sa schimbam istoria, o simt in sangele meu de dac.

 7. … Isus Cristos a fost dac, iar Dumnezeu Tatăl se trage tot de pe aici. Fraților, poate ați uitat faptul că istoria se scrie pe bază de documente.

  • Daniel Roxin // 6 martie 2016 at 11:48 // Răspunde

   Esti penibil si nu esti frate cu mine. Articolul prezinta dovezi. Esti orb? E un ciclu de articole facut de cei de la Formula As in care sunt intervievati istorici si arheologi din Tarile Baltice care confirma acest lucru…

 8. Urmăresc cu interes articolele dumneavoastră. Aș avea o întrebare, sau sugestie, cum doriți dumneavoastră. Știți ca mai exista o siluetă a Cavalerului Trac gravata pe Stanca din spatele Mănăstirii Cetății Negru Vodă situată în comuna Cetățeni, județul Argeș? În cărțile de istorie, cele de liceu, după Revoluție, era descrisă această mănăstire săpată în stîncă, și era datată ca cel mai vechi lăcaș de cult cunoscut în România. Vă mulțumesc.

 9. O rectificare la comentariul de mai sus. Mănăstirea se numește Cetățuia Negru Vodă. V-am trimis prin mail o fotografie cu Silueta Cavalerului Trac. A fost conturată cu ceva alb de către călugării de acolo, pentru a fi observată mai ușor de către turiști.

 10. Localitati in Cehia:
  Dacice
  http://mapy.cz/zakladni?x=15.1711448&y=49.0651149&z=10&source=muni&id=697
  Nova Bystrice
  http://mapy.cz/zakladni?x=14.9972291&y=49.0165557&z=9&source=muni&id=749
  Moldava
  http://mapy.cz/zakladni?x=13.6388102&y=50.6744515&z=11&source=muni&id=2094&q=Bystřice
  Moldava in Slovacia
  http://mapy.cz/zakladni?x=20.8778007&y=48.5400507&z=10&source=muni&id=22818
  E plina lumea de denumiri ale satelor sau regiunilor din tara noastra. Poate fi o coincidenta dar sigur sant explicatii logice cu caracter istoric.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii