Cunoaste lumea

Noutăți

Excepțional – Cele mai vechi fosile de Homo Sapiens au fost descoperite în Maroc. Cum rescriu acestea istoria strămoșului omului?

  •  
  •  
  •  

Arheologii au descoperit în situl Jebel Irhoud, Maroc, niște fosile de Homo Sapiens care vor rescrie istoria omenirii. Osemintele vechi de 300.000 de ani dovedesc că specia noastră a evoluat mult mai devreme – cu cel puțin 100.000 de ani mai devreme – decât se credea anterior. Descoperirea a fost făcută de cei de la Institutul Max Planck pentru Antropologie din Leipzig, Germania, și Institutul Național de Arheologie și Patrimoniu din Rabat, Maroc.

Experții cred cu tărie că această descoperire este o dovadă a unei istorii evolutive umane complexe care a avut loc pe întregul continent african. Înainte de această descoperire, cele mai vechi fosile de Homo sapiens sunt cele descoperite la situl arheologic Omo Kibi din Etiopia. Acestea datează de acum 195 000 de ani. În urma acestor noi descoperiri din Maroc, autorii cercetării consideră că Homo sapiens a evoluat gradual începând din urmă cu aproximativ 400.000 ani, iar acum cca. 300 de mii de ani ar fi fost răspândit pe tot continentul African.

Homo-Sapiens-Jaw-300000-years-old

Credeam că există un leagăn al omenirii în urmă cu 200.000 de ani în Africa de Est, dar noile noastre date arată că Homo sapiens era răspândit peste tot continentul african în urmă cu 300.000 de ani”, a declarat profesorul Jean-Jacques Hublin, autorul principal al cercetării.

Situl Jebel Irhoud este situat în nord-estul statului Maroc, la aproximativ 90 km de Marrakech. Deși este cunoscut încă din anii 1960 pentru fosilele umane și artefactele din Paleoliticul mijlociu, situl nu a putut fi datat cu exactitate.

Cele mai bune estimări indicau o vechime maximă de 160.000 ani. Începând din 2004, noi săpături arheologice au condus la descoperirea de noi fosile umane – cranii, dinți și oase lungi de la cel puțin cinci indivizi. Pentru a fi fosilele date, experții au folosit o metodă de termoluminescență pe pietre încălzite găsite în sit.

sursa: sciencealert.com/

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Excepțional – Cele mai vechi fosile de Homo Sapiens au fost descoperite în Maroc. Cum rescriu acestea istoria strămoșului omului?

  1. Ati auzit de PESCARUL DE LA LACUL GETIC ? Daca astea au 300 000 de ani vechime , alea de langa Rm Valcea au peste 1 000 000 !!! Asta de ce nu se stie ?

  2. Cel mai vechi craniu de homo sapiens este descoperit în 1959 într-o peşteră de lângă Halkidiki şi numit “Omul din Petralona”în Nordul Greciei actuale, vechi de minim700.000(!) de ani, datat indubitabil de mai multe institute prestigioase din lume, care contrazice grav teoria evoluţionistă a „originii africane” a omului modern.
    Din acest motiv, toate cercetările din acea peşteră au fost oprite abuziv până azi, s-au intentat procese, s-au distrus dovezi, iar principalul cercetător ameninţat cu moartea în propria casă de către autori rămaşi necunoscuţi până azi- Dr. Aris Poulianos, membru al Uniunii Internaţionale pentru Ştiinţe Antropologice şi Etnologice (UISAE) din cadrul UNESCO.
    Chiar şi Craniul a dispărut inexplicabil după câteva zeci de ani…
    Azi, chiar pe placa de la intrarea în peşteră există o placă mincinoasă pe care că rămășițele de aici sunt de …300.000 de mii de ani.
    Profesorul CG Nicholas Mascie-Taylor de la Universitatea din Cambridge, a trimis în 2012 o scrisoare către Ministerul Culturii din Grecia, specificând că data corectă a craniului este de 700.000 de ani, și nu 300.000. Însă demersul său, deși unul oficial, scrisoarea fiind publică, nu a avut niciun efect sau răspuns.

  3. Ce stiinta e aia care le schimba din 40 in 40 de ani pe cele pe care le afirma si le sustine? Noi cum facem sa credem ce ne zice stiinta? Ma rog, „stiinta” in cazul asta, pentru ca este o stiinta sucita, adica, care se tot suceste. Pai nici vreo religie nu-si permite sa se suceasca asa, pentru ca nu o mai crede nimeni, d-apai o stiinta.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii