Noutăți

Eveniment: Cartea NU VENIM DIN LATINĂ a lingvistei spaniole Carme Huertas se lansează sâmbătă în România. Răspândește vestea și vino la lansare!

 •  
 •  
 •  

Un eveniment care va genera ecouri foarte mari în România – lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ (o găsiți aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html), scrisă de lingvista și cercetătoarea spaniolă Carme J. Huertas, este la o distanță de doar câteva zile.

Invitată în țara noastră, Carme Huertas va fi prezentă sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, la Muzeul Național al Țăranului Român – Sala Horia Bernea (Piața Victoriei), unde va susține o conferință cu ocazie lansării în limba română a cărții sale Nu venim din latină, un studiu lingvistic și istoric complex care dovedește că limbile romanice, inclusiv româna, nu sunt născute din latină.

În acest sens, lingvista spaniolă este cât se poate de clară: “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice…

Noua apariție editorială a editurii Geto Dacii va stârni cu siguranță controverse, cu atât mai mult cu cât cercetătoarea din Spania îi dedică și limbii române spații consistente în carte…

Programul evenimentului va începe la ora 12:00 cu prezentarea și proiectarea a două scurtmetraje pe teme istorice: “Enigma Coloanei Infinitului” și “Șase Milenii de Continuitate” (în regia mea), urmate de conferința lingvistei Carmen Huertas, un dialog cu sala și o sesiune de autografe. INTRAREA LIBERĂ!

Evenimentul este organizat de Asociația Geto Dacii, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Nașul Tv și PCNET-CATV.

Vă așteptăm cu drag!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

parteneri Nu venim din latina


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Eveniment: Cartea NU VENIM DIN LATINĂ a lingvistei spaniole Carme Huertas se lansează sâmbătă în România. Răspândește vestea și vino la lansare!

 1. poate faceti si dvs un interviu cu dna Caeme . se merita .

 2. La o zi dupa ziua de nastere a lui Eminescu…frumos cadou.”Limba noastra-i o comoara”.
  Ne bucuram.
  Suntem aici.
  Asteptam cartea in librarii.
  Invitati-l si pe Boia.

 3. Știam, simțeam…
  Limba noastră ește d’aci!

 4. Sunt foarte interesata de aceasta carte. Am incercat sa o comand pe internet, dar nu am gasit editura la care se mentioneaza aparitia ei, asa ca apelez la acest mediu de comunicare. As dori sa stiu care este modalitatea prin care as putea intra in posesia cartii in cel mai scurt timp. Multumesc

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii