Noutăți

Europa neomarxistă se teme! Alegerile europene din luna mai vor duce la o ascensiune a formaţiunilor de extremă dreapta şi a celor eurosceptice

Alegerile europene din luna mai ar putea avea drept rezultat o ascensiune a formaţiunilor de extremă dreapta şi a celor eurosceptice, relevă un studiu publicat luni de grupul de reflecţie londonez Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR), transmite dpa.

ECFR avertizează că procentul pe care l-ar putea obţine partidele eurosceptice şi de extremă dreapta ar putea ajunge de la 23%, în prezent, la 28% sau chiar peste 30% după alegerile europarlamentare din 23-26 mai.

”Dacă aceste formaţiuni depăşesc pragul de o treime din locurile totale din Parlamentul European, atunci acest lucru ar semnifica o schimbare calitativă în Uniunea Europeană”, au explicat Susi Dennison şi Pawel Zerka, experţi ECFR, cu privire la studiul publicat luni.

În opinia celor doi experţi, prin deţinerea controlului asupra a 33% din mandatele europarlamentare, partidele populiste ar putea fi capabile să influenţeze configuraţia viitoarei Comisii Europene şi să dejoace procedurile aplicate în cazul încălcării statului de drept în state membre ale UE, precum cea lansată contra Ungariei în 2018.

Mai mult, un bloc populist unificat ar putea încetini sau chiar bloca legi esenţiale, cum este cazul acordurilor internaţionale care necesită aprobare parlamentară.

Parlamentul European are, de asemenea, cuvântul final asupra bugetului anual al UE şi cadrului financiar multianual care va începe în 2021.

”Capacitatea populiştilor de a paraliza luarea deciziilor la centrul UE ar dezamorsa argumentul pro-europenilor conform căruia proiectul este imperfect, dar capabil de reformă”, au subliniat cei doi experţi.

Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019. Reînnoirea Parlamentului European are loc la fiecare cinci ani.

Alegerile europarlamentare din luna mai vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în PE.

Precedentele alegeri europene au avut loc în perioada 22-25 mai 2014.  (Știre AGERPRES)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Europa neomarxistă se teme! Alegerile europene din luna mai vor duce la o ascensiune a formaţiunilor de extremă dreapta şi a celor eurosceptice

  1. Hai ca nu mai e mult, pana cand va face implozie aceasta sandrama neomarxista infecta, ce va inlesni revenirea tarilor componente la statele nationale bazate pe principiul autodeterminării si pe deplin suverane! Marele duhovnic si vazator cu duhul, Paisie Aghioratul prevestea inca din 1992, acest fapt!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii