Noutăți

Ești bărbat și porți telefonul mobil într-unul dintre buzunarele de la pantaloni? Bănuiești riscurile acestui nefast obicei?

În pofida unor avertismente legate de radiațiile emise de către telefoanele mobile, cei mai mulți dintre noi le ținem în buzunar ziua întreagă, deși nu ne sunt chiar tot timpul necesare. Ca și cum n-ar fi de ajuns, unii mai și dorm cu telefonul pe noptieră, lângă cap.

Deseori, bărbații obișnuiesc, în deplasările lor, să își păstreze telefonul într-unul dintre buzunarele din față ale pantalonilor. Deși unii dintre bărbați realizează într-un mod vag că ar fi bine să renunțe la această (proastă) deprindere, puțini se gândesc la consecințele sale pe termen lung. Sau chiar dacă o fac, merg pe ideea: „mie nu mi se poate întâmpla nimic rău”. Idee care de regulă se dovedește falsă.p-4
O temeinică trecere în revistă a unui număr de douăzeci și una de cercetări asupra urmărilor expunerii corpului uman la radiațiile emise de către telefoanele mobile arată că acestea au efecte dintre cele mai nefericite asupra calității spermei. Actualmente, unii dintre oamenii de știință nu își explică într-un mod clar în ce fel exercită aceste radiații (non-ionizante) o influență negativă asupra corpului. De aceea ezită să se pronunțe.

Printr-o recentă analiză efectuată asupra studiilor menționate, efectuată de către Universitatea Newcastle – Australia, au fost puse cap la cap datele acumulate pe parcursul anilor. Din cele mai multe studii a rezultat că radiația electromagnetică emisă de către telefoanele mobile ținute în apropierea testiculelor diminuează atât viabilitatea spermatozoizilor, cât și mobilitatea lor. Nici ADN-ul celulei reproductive nu rămâne intact, ceea ce este un lucru foarte grav. Radiațiile produc radicali liberi, distructivi pentru ADN-ul uman.

p-3

Expunerea la radiațiile electromagnetice ale telefoanelor mobile a diminuat motilitatea (capacitatea de deplasare) a spermatozoizilor cu 8% iar viabilitatea lor a scăzut cu 9%. Pe de altă parte, efectele exercitate asupra numărului de spermatozoizi au fost echivoce în aceste studii, însă ar fi de mirare să fie unele pozitive.

Oamenii de știință avertizează că a continua să porți telefonul în buzunarul de la pantaloni, chiar și după ce ai aflat aceste lucruri, înseamnă să subestimezi într-un mod imprudent riscurile la care este expus produsul de concepție ce rezultă prin fecundarea unui ovul de către unul dintre spermatozoizii al căror ADN a fost vătămat de către radiații. Deci nu este vorba doar despre reducerea fertilității masculine, ci și despre sănătatea urmașilor.

p-1

Trebuie precizat că, în urmă cu cinci ani, Organizația Modială a Sănătății a clasificat radiația emisă de către telefoanele mobile printre posibilii factori cancerigeni. În loc de încheiere, trebuie redată o recomandare pe care a efectuat-o dr. Joel Moskowitz de la Universitatea California: „bărbații nu ar trebui să-și mai țină telefoanele mobile în buzunarele din apropierea zonei genitale”.

Până la urmă e de presupus că niciun bărbat normal nu-și dorește să devină infertil sau să aibă copii cu probleme. La fel, este de presupus că o parte dintre bărbații care vor afla rezultatele noului studiu vor ține seama de avertismentele emise de către specialiștii din domeniul sănătății și de către oamenii de știință.

p-2

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații: www.dailymail.co.uk, www.hngn.com

Surse imagini: www.hngn.com, www.dailymail.co.uk, footage.framepool.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii