Noutăți

Este TERMOSCANAREA un exercițiu prin care se dorește obișnuirea populației cu RESTRICȚIILE și CONTROLUL?

 •  
 •  
 •  

Foarte mulți analiști au afirmat că lumea post-Covid-19 nu va fi la fel ca cea de dinainte și că, indiferent dacă acest virus este natural sau produs în laborator, scăpat intenționat sau venit ca un blestem al naturii peste noi, guvernele lumii se vor strădui să le restrângă oamenilor drepturile sub pretextul că este spre binele lor.

Desigur, transformarea democrației într-o dictatură mascată nu se poate face peste noapte. Nu. Este nevoie de timp și de mulți pași. Ba, mai mult, este nevoie ca mulțimea să aprobe restrângerea drepturilor, chiar să o ceară. Iar pentru asta, majoritatea fără discernământ trebui ținută în frică – frica de ziua de azi, frica de ziua de mâine, dar mai ales frica de boală și de moarte.

În numele acestei frici, omul obișnuit își va pune soarta în mâinile politicienilor pentru câte vaccinuri sau alte tratamente medicale vor decide aceștia că trebuie să facă, eventual să fie și obligatorii. Că doar așa cel slab de înger se va simți în siguranță.

Dar pentru a ajunge aici este nevoie de mai mulți pași mici. Iar fiecare pas mic trebuie să îi spună lui “Dorel” două lucruri: 1) că este în pericol și 2) că statul cel vigilent are grijă să îi ofere protecție. Dar, să vezi, pentru asta, e nevoie să se încalce legea, pe ici pe colo, și să i se restrângă din drepturi. Ceea ce Dorel va accepta fără reținere. Doar e vorba de viața lui prețioasă.

În contextul unei asemenea strategii, mă întreb: putem privi TERMOSCANAREA la intrarea într-un magazin ca un astfel de pas mic care bătătorește drumul către pierderea unor libertăți? De ce pun această întrebare? Pentru că procedeul de termoscanare la intrarea într-un magazin ÎNCALCĂ LEGEA și în nici un caz NU ÎȚI SPUNE dacă ești bolnav de Covid-19:

– încalcă principiul obținerii consimțământului pacientului (în scris);
– încalcă principiul non-discriminării;
– încalcă dispozițiile legale privind protecția datelor cu caracter personal;
– încalcă principiul specializării – măsurarea temperaturii corporale putând fi realizată și mai ales interpretată profesional doar de către un cadru medical. (Citește mai mult AICI)

Așa cum ziceam, termoscanarea nu îți spune dacă ești bolnav de Covid-19. Iar în condițiile în care o serie de alte afecțiuni au ca efect creșterea temperaturii, termoscanarea la intrarea într-un magazin ar trebui să îi oblige pe unii bătrâni sau alți bolnavi să facă post negru, până le revine temperatura la normal? Și încă ceva: bolnavii asimptomatici cu Covid-19 nu au temperatură (că de aia sunt bolnavi fără simptome). Deci vor fi termoscanați și vor intra liniștiți în magazin. :)))

Prin urmare, dacă termoscanarea este ilegală, este realizată de personal necalificat, cu aparate îndoielnice (mulți reclamă că le-au arătat temperaturi de 35 de grade!!!) și NU poate stabili dacă cineva este bolnav de Covid-19, atunci procedeul este aproape inutil și nu poate servi decât cel mult pentru menținerea fricii, obișnuirea populației cu restrângerea drepturilor și controlul, pentru un viitor care nu o să ne placă. Părerea mea…

Daniel Roxin
https://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Este TERMOSCANAREA un exercițiu prin care se dorește obișnuirea populației cu RESTRICȚIILE și CONTROLUL?

 1. FRANCU TUDOR // 20 mai 2020 at 14:52 // Răspunde

  Felicitari pentru articol, precum si pentru deosebitele postari de pe acest site.
  Ar fi util sa aibe site-ul si posibilitatea printarii acestor articole.
  Poate faceti o referire si la articolul:

  Capii Bisericii din Moldova ameninţă dur politicienii: „Sistemul antihristic…”
  Autor: Daniel Teodoreanu 20 mai 2020

 2. Foarte bun articolul. Felicitări!
  Nu stiu daca va intereseaza dar aveti un video cu ce se intampla si afara.
  https://www.youtube.com/watch?v=RzRKIBePN-4

 3. popa iulian // 22 mai 2020 at 1:49 // Răspunde

  Un război informatic se da zi de zi cu oamenii acestei tari și acestei planete, majoritatea onesti. Ajungi uneori sa te îndoiești și de lucrurile cele mai simple…trebuie sa digeram bine informația și sa nu luam totul de bun. Avem nevoie și de articolele dumneavoastră.

 4. Da, această termoscanare este un mijloc prin care se vrea să se obișnuiască populația țării pentru a introduce și alte restricții si controale mai dure pe care populația să nu le sesizeze . Cum s-ar spune vor să-i ademeneasca pentru momente mai dilficile pe care populatia nu le-ar acepta din prima ! Eu sper, că se vor lumina unii pe alți ,dar cu ajutor divin!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii