Noutăți

Este oficial, Marele Zid al Siberiei a fost construit în urmă cu peste 2.000 de ani, de o civilizație necunoscută

Arheologii din Rusia au confirmat faptul că Marele Zid din Siberia, o veche fortificație ce datează de peste 2.000 de ani, a fost construită de o civilizație necunoscută, care păzea Munții Altai împotriva atacurilor din nord.

Arheologul Andrey Borodovsky a identificat până la șase rânduri de fortificație ca parte a unui sistem defensiv capabil să acopere accesul la complexul montan Altai. Ce știu experții sunt dimensiunile aproximative ale structurii defensive. Conform rapoartelor inițiale, “Marele Zid din Siberia” avea o lățime de aproximativ 10 metri, cu o înălțime impresionantă de aproximativ 8 metri.

siberia 1

siberia 2

information_items_7111

“La est de aceste ziduri se află un pasaj relativ larg, care este limitat la malul mării și de un alt set de ziduri orientate vest-est peste Valea Katun. Aceste ziduri de apărare impresionante au fost făcute pentru a-i ghida pe cotropitori către un pasaj îngust ales de creatorii construcției. Cine au fost acești creatori și cum de au reușit în acele timpuri sa creeze o asemenea fortificație nu știm, cel puțin nu încă”, a declarat profesorul Andrey Borodovsky într-un interviu acordat cotidianului Siberian Times.

Nu numai că zidurile sunt acum ascunse din cauza vegetație dense, însă o cantitate substanțială a acestei structuri a fost distrusă de construcția autostrăzii Chuya care a fost modernizată de Stalin folosindu-se de deținuți.

“Nu este ușor să fotografiați zidurile astfel încât acestea să fie vizibile. Nici imaginile prin satelit nu ajută prea mult. Dar Geofizica a confirmat în mod clar că zidurile Souzga au fost create artificial”, a adăugat Andrei Borodovski.

3 2

sursa: http://siberiantimes.com/science/casestudy/features/discovered-the-great-wall-of-siberia-dating-to-1st-millennium-bc/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii