Noutăți

Este oficial: cel mai bătrân bărbat din lume este un japonez de 112 ani

  •  
  •  
  •  

Yasutaro Koide, un japonez în vârstă de 112 ani și 161 de zile a intrat în Cartea Recordurilor , fiind considerat cel mai vârstnic bărbat din lume. Yasutaro s-a născut pe 13 martie 1903, anul în care avea loc primul Tur al Franței la ciclism.

După ce a lucrat ca și croitor pentru un magazin de sacouri din Tsuruga și a ieșit la pensie, s-a mutat în orașul Nagoya, pentru a fi mai aproape de fiica sa.

japonez2

În ciuda vârstei sale incredibile, în prezent Yasutaro participă în mod regulat la activitățile centrului de zi pentru vârstnici din localitatea sa, merge singur prin casa. Deși cea mai mare parte a timpului îl petrece în scaunul cu rotile, nu are proteză dentară, folosindu-se de proprii lui dinți, și poate să citească fără ochelari.

intinerete

Cel mai bun lucru este să nu exagerezi, a declarat Yasutaro, pentru Associated Press. El a recomandat de asemenea ca oamenii să evite stresul și să se lase de fumat dacă vor să trăiască mai mult. Cu aceste două lucruri nu poți face compromisuri, susține acesta.

 

sursa:guinnessworldrecords.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Este oficial: cel mai bătrân bărbat din lume este un japonez de 112 ani

  1. Despre Maftei Pop, care se pare ca a decedat la 148 ani, in anul 1952, de ce nu spune nimic Cartea Recordurilor? La varsta acestui japonez, marturiile spun ca romanul inca muncea din greu la camp, cara diferite greutati, etc.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii