Noutăți

Este îmbătrânirea o boală? Dacă da, o vom putea trata? Iată ce au descoperit oamenii de știință…

  •  
  •  
  •  

Îmbătrănirea ucide miliarde de oameni din întreaga lume. Unii estimează că este responsabilă pentru decesul a 100.000 de oameni în fiecare zi. Aceasta atacă întregul corp, fără a ne lăsa vreo posibilitate să ne apărăm. Dar poate fi privită îmbătrânirea ca o boală? După un articol recent publicat în revista The Scientist, răspunsul ar fi afirmativ, iar întregul proces de îmbătrânire poate fi asociat cu o maladie pe care într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat o să o putem combate.

Dr. Mutaz Musa, medic în cadrul Departamentului UPU al Colegiului de Medicină Albert Einstein, din New York, afirmă că ar trebui să patologizăm îmbătrânirea, să o privim ca pe o stare fizică anormală care poate fi tratată. Și trebuie tratată în același mod în care tratăm acumularea lipidelor și a colesterolului pentru a preveni problemele cardiace; ar trebui să încercăm să tratăm daunele subtile cauzate de îmbătrânire. Musa susține că de fapt deja facem acest lucru într-un anumit fel. Când medicii prescriu diete sănătoase, exerciții fizice și medicamente pentru prevenirea sau tratarea problemelor cardiace, ei în esență încearcă să lupte cu îmbătrânirea în sine a organismului sau cel puțin să întârzie apariția simptomelor.

Musa nu este singurul în opinia căruia îmbătrânirea este o boală care ar trebui tratată. Aubrey de Gray, om de știință și gerontologist, este de aceeași părere: îmbătrânirea este o boală patologică. Acesta deja caută modalități de a opri procesul de îmbătrânire a celulelor noastre sau măcar de a le încetini viteza cu care îmbătrânesc.

Unele studii noi vizează anumite proteine care joacă un rol în îmbătrânirea celulară, în timp ce altele implică crearea de compuși care compensează pierderea naturală de energie cauzată de îmbătrânire. Dacă această cercetare și inovare continuă, trăirea unei vieți lungi și sănătoase ar putea însemna ceva foarte diferit în viitorul apropiat.

sursa: https://futurism.com/is-aging-a-disease-one-medical-expert-thinks-so/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii