Noutăți

Este Europa „leagănul umanității”? O descoperire realizată în Germania ar putea răsturna tot ce știm despre istoria speciei noastre!

Descoperirea unor dinți a căror excepțională vechime este, se pare, de 9,7 milioane de ani i-a determinat pe oamenii de știință să se întrebe dacă nu cumva teoria „în afara Africii” („out of Africa”), legată de apariția omului, este cea valabilă și cea mai demnă de luat în seamă, pe viitor. Respectivii dinți, descoperiți în fosta albie a fluviului Rin nu prezintă similitudini cu dantura rămasă de la vreuna dintre speciile umanoide care au viețuit în Europa sau Asia și sunt inventariate, ca atare, de către știință.

Extraordinara descoperire sugerează, contrar opiniei majoritare până acum, că Europa ar putea fi, nici mai mult nici mai puțin, decât leagănul umanității. Fosilele găsite în Germania sunt cu mult mai vechi decât cele africane. În prezent, dinții proveniți de la îndepărtatul strămoș al omului ce a viețuit cu milioane de ani în urmă pe actualul teritoriu al Germaniei sunt examinați pe îndelete de către o echipă de oameni de știință iar, potrivit dailymail.co.uk, primul raport pe această temă va fi publicat în cursul săptămânii viitoare. Dacă vechimea elementelor descoperite va fi reconfirmată prin acest studiu riguros, ar însemna că ele sunt cele mai vechi fosile de hominid descoperite până acum iar continentul african și-ar pierde întâietatea și calitatea de „leagăn al umanității” ce i-a fost acordată, pe baza fosilelor descoperite anterior.

?????????????????????????????????????????????

Evolutie

Dinții, proveniți de la îndepărtatul strămoș al omului, au fost descoperiți în apropiere de Eppelsheim (Germania), de către specialiștii de la Muzeul de Istorie Naturală Mainz. Aceștia prezintă similitudini cu dantura faimoasei Lucy – al cărei schelet, datând de acum 3,2 milioane de ani, a fost găsit în Etiopia. Având în vedere extrema lor vechime, dinții găsiți în fosta albie a Rinului reprezintă o descoperire care pune sub un mare semn al întrebării teoria originilor africane ale omului modern.

Lucy măsura doar puțin peste un metru și avea 29 de kilograme. Încă de la descoperirea resturilor fosilizate au existat discuții contradictorii între cei care considerau că Lucy era o ființă mai degrabă arboricolă și susținătorii teoriei conform căreia petrecea mult timp pe suprafața solului.

Hominizi

?????????????????????????????????????????????

Până acum s-a considerat că oamenii moderni au apărut pentru prima dată în Africa de est, în urmă cu 400.000-200.000 de ani și că specia umană a început să se răspândească prin lume în urmă cu 70.000 de ani, ajungând în Europa în urmă cu circa 40.000 de ani. Însă descoperirea din Germania ar putea duce la rescrierea istoriei speciei noastre, având în vedere că mai multe episoade importante, decisive, din evoluția umană s-ar putea să se fi desfășurat aici, pe continentul european!

Lucy

?????????????????????????????????????????????

Dinte 2

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Este Europa „leagănul umanității”? O descoperire realizată în Germania ar putea răsturna tot ce știm despre istoria speciei noastre!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii