Noutăți

Este cel mai mare pod natural de gresie din Europa, se află în Cehia și arată fenomenal!

Pravčická brána este cel mai mare pod natural alcătuit din gresie de pe continentul nostru. Masiva punte naturală de gresie atrage, în fiecare an, o puzderie de turiști dornici de inedit și peisaje de vis. Imensul pod de nisip cimentat în mod natural face parte din munții Elbei. Acești munți de gresie sunt situați pe cursul superior al râului Elba, aflându-se atât pe teritoriul Germaniei, cât și al Cehiei și ocupând o suprafață de 700 de kilometri pătrați. Vârful cel mai înalt din Munții Elbei se numește, în germană, Hoher Schneeberg și Děčínský Sněžník în cehă, având o altitudine de 723 de metri.

2

Podul natural din Cehia are o lungime de 26,5 metri a deschiderii în partea de jos, o înălțime a deschiderii de 16 metri, o lățime de 7-8 metri și o grosime minimă de 3 metri. Frumoasa punte naturală de piatră dură, ce aparține Parcului Național České Švýcarsko, reprezintă un simbol al regiunii. În trecut, vizitatorilor le era permis să se cațere sau să se plimbe pe falnica punte de gresie, dar astăzi acest lucru nu mai este îngăduit, în interesul ocrotirii sale.

1

Imediat lângă măreața operă a naturii se află un „castel” pitoresc, din secolul XIX. Ansamblul format din podul de piatră și eleganta clădire formează o imagine de basm, un decor demn de un film fantastic. „Castelul”, fiind destinat, pe vremuri, să-i găzduiască pe aristocrați, este numit „Cuibul Șoimului” (Sokolí Hnízdo), fiind construit cu peste 135 de ani în urmă de către o puternică familie nobiliară. Astăzi, pitoreasca clădire îndeplinește funcția de muzeu.

4

3

g

s

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informatii: www.atlasobscura.com, www.pbrana.cz

Imagini: www.czechtourism.com, www.atlasobscura.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii