Noutăți

Performanța incredibilă a bărbatului care a traversat Pacificul cu barca în 209 zile

Un britanic a reușit performanța de a traversa Pacificul vâslind. Acesta a pornit pe 1 iunie din San Fancisco, America de Nord, și după 209 zile a ajuns la destinație, în Australia. John Beeden, în vârstă de 53 de ani, spune că aceasta a fost aventura vieții lui, momentul pentru care s-a pregătit o viață întreagă. A fost nevoit să vâslească cam 15 ore pe zi fără întreruperi majore, pentru a ajunge până la finele anului la locul propus și să facă față furtunilor dar și a lipsei apei potabile.

Sunt prima persoană care realizează așa ceva și este cu adevărat incredibil. Nu am crezut la început că va fi așa de dificil, a adăugat domnul Beeden. Original din Sheffield, Anglia, dar locuitor al Canadei acum, bărbatul susține că ar repeta oricând experiența și susține că s-a descoperit pe sine și mai mult în valurile oceanului.

pacific2

Oceanul Pacific este cel mai mare din lume, acoperind aproximativ 33% din suprafața Pământului. Are o suprafață totală de 165,3 milioane de km² și se întinde pe aproximativ 15.500 km de la Strâmtoarea Bering în nord și până la Marea Ross în Antarctica. Limita vestică a oceanului este Strâmtoarea Malacca, iar la est oceanul e mărginit de continentul American.

Traducerea si adpatarea: Radu Ungureanu

sursa: bbc.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii