Noutăți

Performanța incredibilă a bărbatului care a traversat Pacificul cu barca în 209 zile

  •  
  •  
  •  

Un britanic a reușit performanța de a traversa Pacificul vâslind. Acesta a pornit pe 1 iunie din San Fancisco, America de Nord, și după 209 zile a ajuns la destinație, în Australia. John Beeden, în vârstă de 53 de ani, spune că aceasta a fost aventura vieții lui, momentul pentru care s-a pregătit o viață întreagă. A fost nevoit să vâslească cam 15 ore pe zi fără întreruperi majore, pentru a ajunge până la finele anului la locul propus și să facă față furtunilor dar și a lipsei apei potabile.

Sunt prima persoană care realizează așa ceva și este cu adevărat incredibil. Nu am crezut la început că va fi așa de dificil, a adăugat domnul Beeden. Original din Sheffield, Anglia, dar locuitor al Canadei acum, bărbatul susține că ar repeta oricând experiența și susține că s-a descoperit pe sine și mai mult în valurile oceanului.

pacific2

Oceanul Pacific este cel mai mare din lume, acoperind aproximativ 33% din suprafața Pământului. Are o suprafață totală de 165,3 milioane de km² și se întinde pe aproximativ 15.500 km de la Strâmtoarea Bering în nord și până la Marea Ross în Antarctica. Limita vestică a oceanului este Strâmtoarea Malacca, iar la est oceanul e mărginit de continentul American.

Traducerea si adpatarea: Radu Ungureanu

sursa: bbc.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii