Noutăți

Epava unui submarin britanic, care a dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperită după 77 de ani

  •  
  •  
  •  

Epava unui submarin britanic, care a dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial având 44 de oameni la bord, a fost găsită în largul coastelor malteze, potrivit CNN.

HMS Urge, care făcea parte din Flotila a 10-a, a părăsit insula mediteraneană Malta în 27 aprilie 1942, dar nu a ajuns niciodată la destinaţie, în portul egiptean Alexandria.

Până la descoperirea sa în această vară, nu se ştia când şi locul unde a dispărut.

Potrivit cercetătorilor care au localizat-o, nava a fost scufundată de o mină din largul coastelor. Acum, se află pe fundul mării, la aproximativ  120 de metri adâncime.

Căutările submarinului au început în 2017, când Francis Dickinson, nepotul comandantului de pe Urge, a contactat Universitatea din Malta (UM) pentru a se interesa de cartografierea fundului mării.

Timmy Gambin, profesor la Departamentul de arheologie al Universităţii, care a lucrat la proiect, a declarat pentru CNN că UM a cercetat sistematic timp de 20 de ani “fundul mării al insulelor malteze” pe o suprafaţă de 1.200 kilometri pătraţi pentru a face datări.

Submarinul Urge a fost găsit în urma acestei cercetări, dar zonele verificate au fost stabilite cu scopul de a localiza nava“, a spus el.

Deşi epava a fost descoperită în această vară de un vehicul subacvatic autonom, care a folosit sonar pentru a genera imagini cu fundul mării. Informaţia privind constatarea a întârziat până când Ministerul britanic al Apărării a putut confirma că este vorba despre HMS Urge.

Urge a fost una dintre cele 13 submarine “U-class” pierdute în Mediterana în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit declaraţiei autorităţilor de la Marină.

În timpul patrulelor sale, a avariat vasul de luptă italian Vittorio Veneto şi a scufundat crucierul italian Bande Nere.

Citește mai mult: Stiri pe surse


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii