Noutăți

Enigmele asasinării lui Aldo Moro, un moment de șoc din istoria Italiei (Video)

Răpirea și asasinarea lui Aldo Moro, liderul creștin-democraților italieni, constituie unul dintre cele mai bizare și mai dramatice episoade din istoria modernă a Italiei, eveniment care încă generează suspiciuni cu privire la adevărații autori ai acestui act.

Trupul lui Aldo Moro a fost descoperit pe 9 mai 1978, în portbagajul unui Renault 4 roșu, la aproape două luni de la răpire. Poliția a găsit cadavrul politicianului acoperit cu o pătură.

La procesele care au urmat a ieșit la iveală că răpitorii i-au cerut lui Moro să se acopere singur cu pătura, sub pretextul că urma să fie mutat în altă ascunzătoare. De îndată ce Moro a tras pătura peste el, i-au tras 11 gloanțe în piept.

Locul în care răpitorii i-au abandonat cadavrul fusese ales strategic: se afla la 150 de metri de sediul Partidului Comunist și la 200 de metri de sediul Partidului Creștin-Democrat, formațiunea lui Moro.

Chiar și astăzi există multe îndoieli și enigme cu privire la cel mai important asasinat din istoria contemporană a Italiei…

Citește mai mult: Incredibilia

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii