Noutăți

Enigma semnelor străvechi de pe Muntele Goia, în Carpații Răsăriteni

Faptul că semnele de pe Tăblițele de la Tărtăria reprezintă cea mai veche scriere din lume este un lucru despre care vorbesc mari savanți străini. Cu toată opoziția cozilor de topor din istoria și arheologia românească, acest lucru devine din ce în ce mai cunoscut și acceptat.

Din acele vremuri îndepărtate, de acum 7.500 de ani, comunicarea prin scris a continuat și, chiar dacă autoritățile științifce românești nu se înghesuie să descifreze tainele simbolurilor străvechi care pot fi decoperite în locuri greu accesibile din munții României, totuși acestea ajung în spațiul public datorită românilor care iubesc drumeția montană, care iubesc România și istoria acestui minunat pământ.

Din fericire, multe dintre aceste locuri sunt departe de traseele turistului de tip cocalar care, dacă s-ar fi împiedicat de ele, cu siguranță le-ar fi distrus de mult…

Poate cel mai cunoscut loc în care au fost descoperite astfel de simboluri săpate în stânca munților este regiunea Buzăului unde se găsesc și multe locuințe rupestre (Nucu – Bozioru), un loc despre care am mai vorbit. Acesta nu este și singurul…

Mulțumită lui Cosma Sorin (îl puteți vedea în fotografie), membru al Asociației Culturale Tomis, astăzi vă prezentăm o serie de fotografii făcute pe vârful Goia din Carpații Răsăriteni unde descoperim alte misterioase simboluri săpate în stâncă acum foarte multă vreme.

goia-3

Nu știu dacă acestea au fost cercetate de specialiști (probabil că nu), dar ele merită cu adevărat investigate! Cine, oare, sunt autorii lor? Care le este mesajul?

Avem atât de multe comori arheologice și atât de puțin sprijin în cercetarea lor din partea Ministerului Culturii!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

goia-2

goia-4

goia-5

goia-6


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Enigma semnelor străvechi de pe Muntele Goia, în Carpații Răsăriteni

  1. Gasiti scrieri asemanatoare pe pavajul din cuburi de piatra din curtea Manastirei Dragomirna Suceava. Probabil au fost taiate pietre din munte si folosite la pavajul interior al manastirii. Am fotografii, daca va intereseaza vi le trimit.

  2. … aur material și spiritual ,magneții acestor plaiuri pe care stăpân este doar ZAMOLXIS,…adevăr greu de acceptat …dar și plătit cu viața !

  3. Daca va interesează va trimit si eu niste poze de pe cei 3 megalitica descoperiți M-tii Călimani la 12 Apostoli.
    Ei au fost descoperiți undeva pe la 1970, au stat o perioadă în curtea unui muzeu în ploaie si apoi cel care i-a găsit, în urma unei viituri, ia luat înapoi acasă și în curtea le-a făcut ca o filigorie sa nu-i distrugă intemperiile.

  4. Multumesc , Daniel . In urma publicatiiei tale , speram sa “trezim” istoricii sau Ministerul Culturii din “somnul cel de moarte”.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii