Noutăți

A fost realizat cel mai mic endoscop pentru operaţii pe creier

În ultimii opt ani, JPL (Jet Propulsion Laboratory), NASA şi Institutul “Skull Base” au fost în curs de cercetare şi dezvoltare a unui instrument endoscopic multi-unghiular cu un câmp de vizualizare laterală şi din spate. Camera foto folosită în dispozitiv are un singur obiectiv  de 1.016 cm în diametru și 1.524 cm în lungime. Prototipul include un gât flexibil care se poate roti la 120 de grade.

EP-150909578.jpg&maxh=400&maxw=667Foto: un prototip al endoscopului propus de NASA Jet Propulsion Laboratory și Institutul “Skull base” (foto credit Skull Base Institute)

Endoscopul propus este primul de acest gen“, a declarat Dr. Hrayr Shahinian, chirurg şi director al Institutului “Skull base” din California. Este cel mai mic de acest gen din lume, în ceea ce privește miniaturizarea sa.

Instituţiile implicate în proiectarea acestui dispozitiv medical îşi propun realizarea unui prototip la scară clinică, iar acest lucru se pare că va dura încă patru ani.

“Nu este vorba de o misiune bugetară“, a spus Harish Manohara cercetător principal al proiectului de la JPL. “Dar este considerat în continuare un proiect de explorare a cărei utilizare va deveni evidentă în viitor.”

traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu

sursa: dailynews.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii