Noutăți

Emoționanta poveste a lui Jake Olson, jucătorul de fotbal american COMPLET ORB. Practică acest sport de echipă bazându-se doar pe restul simțurilor. VIDEO

După ani de aplauze pentru echipa sa de fotbal american preferată, studentul Universității din California de Sud, Jake Olson, și-a îndeplinit visul, în ciuda faptului că este complet orb, de a face parte din echipă, jucând acest sport pe baza celorlalte simțuri.

Născut cu retinoblastom, un cancer rar al retinei, Jake și-a pierdut ochiul stâng atunci când avea doar opt luni. Când medicii i-au găsit cancerul, deja nu mai vedea cu ochiul stâng. Cea mai mare frică a fost ca acest tip de cancer să nu se răspândească prin nervul optic la nivelul creierului. Astfel, ochiul trebuia îndepărtat complet, lucru urmat de câteva runde de chimioterapie și tratament cu laser pentru ca afecțiunea să nu ajungă și la ochiul drept. Din păcate, nu a fost așa. La vârsta de 12 ani, Jake a primit vestea că urmează să-și piardă și ochiul drept.

“Realizând ceea ce avea să se întâmple cu viața mea, am intrat în depresie. O viață fără acest dar, era dificilă. Totuși, încetul cu încetul mi-a mai revenit speranța, însă tot aveam acel sentiment de neputință. Au fost nopți de plâns și stres”, a declarat Jake.

Jake-Olson-Trojans4-768x427

Fiind un fan al echipei Troian de-a lungul vieții, una dintre ultimele dorințe ale lui Jake, înainte de a-și pierde ochii, era să îi urmărească pe viu și să asiste la o sesiune de antrenamente cu doar o noapte înainte de operație.

Pasiunea lui Jake pentru acest sport nu a trecut neobservată, iar fostul antrenor Pete Carroll l-a invitat pe Jake să se întâlnească personal cu jucătorii și să petreacă mai mult timp cu ei.

Inspirat de interacțiunile cu echipa, când Jake a ajuns la liceu, a început să se gândească la modalitățile prin care ar putea să se implice în echipa de fotbal. La început nu credea că ar putea fi de folos real. Însă, primit la antrenamentele echipei, a început să se implice în acestea și să încerce ca treptat să practice acest sport bazându-se pe celelalte simțuri și pe matematică. De exemplu știe câți pași trebuie sa facă pentru a ajunge într-o anumită poziție din teren, simte atunci când un adversar se apropie de el, iar datorită antrenamentelor și a schemelor tactice cunoaște poziționarea colegilor din teren cu aproximație.

Sigur, Jake nu va putea ajunge niciodată să devină campion mondial sau vreun star. Probabil ca nu va obține contracte de milioane de dolari din acest sport, însă cu tenacitatea, dăruirea, și lecția de viața pe care ne-a oferit-o nouă tuturor, cu siguranța a câștigat milioane de inimi.


sursa: http://www.odditycentral.com/news/meet-the-incredible-jake-olson-a-completely-blind-college-football-player.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii