Noutăți

Emoțiile umane sunt afectate de bacteriile intestinale. Iată cum este posibil…

Cu cât aflăm mai multe despre bacteriile care trăiesc în intestinele noastre, cu atât mai mult ajungem să ne dăm seama de impactul pe care viața microbiană îl are asupra fiecăruia dintre noi. Un nou studiu a identificat o asociere între două tipuri de bacterii care trăiesc în intestin și modul în care acestea ne afectează emoțiile, iar cercetătorii susțin că aceasta este prima oară când reușesc să identifice o asemenea corelație.

Până în prezent, majoritatea cercetărilor privind modul în care bacteriile intestinale influențează emoțiile au fost efectuate pe animale, cercetătorii constatând că această compoziția bacteriană din intestinele rozătoarelor poate avea un efect asupra comportamentului lor. Acum, o echipă de cercetători de la UCLA au arătat această legătură între bacterii și emoții și la oameni. Aceștia s-au folosit de probele fecale a 40 de femei sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. În funcție de rezultate, participanții la studiu au fost împărțiți în două grupe. Persoanele din prima grupă prezentau o abundență mai mare a genului de bacterii Bacteroides, în timp ce persoanele din cealaltă grupă a prezentau o aglomerare mai mare a bacteriei Prevotella.

Scanând creierul subiecților prin rezonanță magnetică, în timp ce li se prezentau imagini menite să provoace un răspuns pozitiv, negativ sau neutru, cercetătorii au ajuns la concluzia că volumul din hipocamp era diferit de la un subiect la altu, și genera un alt tip de activitate emoțională. În urma cercetării s-a descoperit că de vină pentru volumul hipocampului sunt bacteriile din intestinul fiecărei persoane.

O prezență redusă a hipocampului la cercetările imagistice poate fi asociată cu creșterea excitării emoționale. Mai multe tulburări psihice, inclusiv depresia, tulburarea de stres post-traumatic și tulburări de personalitate sunt asociate de prezența sau nu a hipocampului”, scriu autorii în lucrarea lor.

sursa: http://www.sciencealert.com/new-findings-suggest-human-emotions-really-are-affected-by-gut-bacteria

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii