Noutăți

România între Nisa și Ankara – Dezvăluiri

 •  
 •  
 •  

Trăim vremuri tulburi, într-o Europă tot mai slabă și mai nesigură. Păpușarii râd probabil pe seama noastră, mulțumiți că reușesc să manipuleze majoritatea populației cam cum doresc.

Și totuși, se poate face ceva? Dacă credem că da, atunci trebuie să începem cu începutul: să avem curajul să spunemlucrurilor pe nume! Este ceea ce facem și noi – eu și jurnalistul Miron Manega, în a cărui emisiune de pe 6Tv  – Trezește-te Gheorghe! Trezește-te Ioane – am fost invitat și în care vorbim despre România între Nisa și Ankara.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on România între Nisa și Ankara – Dezvăluiri

 1. Un plan constructiv de pacificare mondiala ar trebui sa se bazeze pe CUNOASTERE reciproca si schimburi culturale interetnice si inter-nationale voluntare, treptat. Daca vor sa ajute o tara aflata in conflict militar, marile puteri ar trebui sa reactioneze prin ajutoare umanitare, corpuri de armata pacifiste, etc. Departe de ceea ce se impune cu forta in acest moment in Europa. Ba chiar aceste mari puteri sprijina razboiul din Syria, si destabilizeaza Europa. Au de castigat toti ceilalti, America, Rusia, Asia.
  La prima vedere aspectele umaniste ne pot face sa inchidem ochii, insa populatia care migreaza in Europa este o populatie tanara ce intentioneaza sa ramană aici, formand enclave sociale, cu risc de a dilua coeziunea interna sau din contra de a o intari,in ambele cazuri se constituie ca o amenintare continua.(si in acelasi timp o diversiune continua). Omul modern, de orice religie, are un egoism exacerbat. Un egoism in care fiecare utilizeaza orice mijloace pentru intaietate. Deja vedem rezultatele. Dupa 70 de ani de pace am capatat pe bunadreptate aversiune fata de razboi si ni s-a atrofiat violenta. (Nu si cea domestica). Imigrantii abia s-au spalat de sangele fratilor lor varsat de catre omul alb, pe care ei in constiinta lor il atribuie ca vina (pe buna dreptate) americanilor si europenilor. Ar trebui sa-si ia o forma de angajament ca vor fi pasnici in tarile adoptive. Ei sunt mai pregatiti psihologic pentru competitia pe orice plan, mai ales psihologic. Dupa ce vezi moartea cu ochii, se schimba perceptia asupra valorii vietii tale si implicit a celorlalti (in bine sau in rau).
  Cel mai rau scenariu este ca exista un plan diabolic pentru indreptarea atentiei populatiei spre securitatea interna, pierderea increderii populatiei in conducatori, DEZBINAREA Europei, dinamitarea conceptului de democratie (adica vedem la ce duce), producerea indoielii si incetosarea constiintelor nationale prin bombardarea cu pseudocultura americana (avem si autohtona ce-i drept), pentru a modela viitorul lumii dupa cum doresc cei care au puterea financiara globala, oameni fara natie si scrupule, a caror singura religie este puterea asupra tuturor prin orice mijloace. Toate aceste migratii necesita finantare. Ca si razboaiele ce le-au provocat. In momentul cand banii conduc lumea, a fi este sechestrat de a avea pentru a stimula lacomia si inavutirea in detrimentul valorilor spirituale, ce reprezinta poate motivul existentei omului ca manifestare efemera a sufletului nemuritor la hotarul dintre bine si rau.
  Riscam sa devenim sclavi de bunavoie sub o conducere invizibila si intangibila bazata pe un aparat precis de control a vietilor noastre personale si publice.
  Cum au existat Alexandru, Napoleon, Lenin, Hitler, si cati or mai fi fost, morbul puterii absolute dospeste dintotdeauna la un nivel profund in adancurile fiintei umanitatii. Asteapta doar oportunitatea, pe care in vremurile noastre a invatat sa si-o construiasca. Ni se confisca dreptul la autodeterminare in schimbul supravietuirii.
  Dintre nevoile primare, primeaza securitatea. Chiar si inaintea nevoilor biologice.Cand aceasta nu este satisfacuta, dam orice la schimb. Ajungem sclavi fara orizont, trecut sau viitor. Au mai fost perioade. Ne vom adormi constiinta spunand ca nu am avut de ales.
  In acordurile cu UE si FMI deja am cedat la capitole ce vizeaza compartimente vitale cum ar fi procentul de PIB alocat pentru educatie, sanatate si sistemele de ajutor social.
  O intrebare extrem de sensibila este daca statele mai pot supravietui ca natiuni in contextul international actual.
  Raspunsul este in noi. Oamenii reprezinta natiunea, prin constiinta. Aici se poarta adevarata lupta.
  Vrem sa reziste Romania si Europa, nu numai pentru ceea ce au fost, ci mai ales pentru ce sunt si pot fi. Asta speram sa ne anime constiinta. Viata este motorul si viata este acum. Aici stă puterea si slabiciunea noastra deopotriva, de aceea si atacul este la prezent, denigrand românii pe toate caile. Trebuie sa fim vigilenti pentru ca nihilismul si negativismul se pliaza foarte bine pe autodenigrare, si oricare dintre noi poate cadea uneori in aceasta plasa. Important este sa ne ridicam. Perseverenta in deznadejde este o alegere, niciodata o sentinta exterioara deoarece universul este pozitiv, vrea sa fim.
  Chiar daca istoria ancestorilor nostri este in mare parte necunoscuta, continuitatea vietii este izvorul constiintei noastre si cumva trebuie sa o ducem mai departe.
  Daca eram naivi, luam in calcul si varianta cand imigraarea era un act dezinteresat, umanist, desfasurat ca un proces controlat vizand pe termen lung multiculturalizarea si ameliorarea conflictelor interetnice si religioase pe baza cunoasterii reciproce si acceptarii diversitatii, insa stim ca de fapt conflictele sunt actiuni subversive ale Puterii care pe aceasta cale mentine frica, teroarea si limitarea libertatilor cetatenesti in scopul unui control ce vizeaza in cele din urma inrobirea mintilor si inimilor noastre.
  Ma intreb daca refugiatii ar fi fost europeni, cred ca eram mai deschisi. Dar sunt si ei oameni, cei mai multi vin sa traiasca, nu sa moara. Puteau muri la ei, daca asta voiau. Exista intrebari la care raspunsul apare numai prin forta evenimentelor.

 2. Pe de alta parte, Europa si lumea intreaga datoreaza mult civilizatiilor antice arabe ce au constituit izvoare unice de stiinta si cultura, existente cu mult inainte de islam. O parte din Syria este din vechea Mesopotamie.
  Ma intreb daca nu cumva unii dintre ei isi cauta radacinile de dinainte, asa cum noi le cautam in daci.
  Cine sa ne lumineze? Ca presa mediatizeaza exclusiv violenta.
  Ii nedreptatim considerandu-i in intregime barbari.
  Dar islamismul a facut suficiente victime pana acum pentru a fi reticenti.
  Peste 500 de ani putem vedea o moschee pe locul unui cimitir al eroilor. Cine stie? Peste 2000 de ani poate ca nu va mai fi niciuna, doar un spatioport interstelar.
  Ce forme trebuie sa pastram? Formele se schimba.
  In prezent ne ghideaza instinctul de conservare, alte indicii sunt relative.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii