Noutăți

Emiratele Arabe Unite vor să construiească primul MUNTE ARTIFICIAL, pentru a-și schimba clima în țară

  •  
  •  
  •  

Emiratele Arabe Unite sunt cunoscute în întreaga lume nu doar pentru rezervele importante de petrol, șeici sau cămile, ci și pentru dezvoltarea într-un ritm extrem de rapid a așezărilor urbane, a metropolelor cosmopolite aflate în mijlocul deșertului. Însă inventivitatea regatului nu se oprește aici. Cum banii nu sunt o problemă, șeicii își doresc să aibă în țara lor ceva ce natura nu le-a dat. Un munte artificial, care să le schimbe inclusiv clima – acesta este cel mai nou și inedit proiect pe care cei din EAU vor să-l înceapă.

Prin construirea sa, oamenii de știință de la Universitatea de Cercetare Atmosferică din SUA sunt convinși că o astfel de construcție va crește cantitatea de precipitații în zonă, singurul lucru care trebuie avut în vedere este dimensiunea muntelui artificial. Potrivit lui Roelof Bruintjes, om de știință și cercetător la Centrul Național de Meteorologie și Seismologie, muntele trebuie doar să atragă mai multe formațiuni noroase ce se formează deasupra golfului persic.

arabia saudita desert

În prezent, cel mai înalt punct din Emiratele Arabe Unite este muntele Jabal Zibir, cu o înălțime de 1.527 de metri. În rest, 65% din suprafața țării este acoperită cu deșert, iar în sudul și în estul statului se află cele mai multe oaze. Clima este tropical-deșertică, cu precipitații puține și temperaturi cuprinse între 10°C și 48°C.

Înainte de începerea construcției, oamenii de știință au primit sarcina de a stabili un preț estimativ al proiectului. În cazul în care guvernul EAU decide că prețul proiectat este fezabil, doar atunci o echipă de ingineri va porni în căutarea locului ideal pentru construirea primului munte artificial din lume.

sursa: digitaltrends.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii