Noutăți

Emilio Salgari, scriitorul italian care s-a sinucis prin seppuku

La 25 aprilie 1911, scriitorul italian Emilio Salgari, cunoscut pentru celebra serie de romane în care protagonistul este aventurierul Sandokan, s-a sinucis făcându-și seppuku.

Punea punct în mod dramatic unei vieți pline de nenorociri (sinuciderea tatălui, nebunia și moartea soției) și greutăți materiale.

După mai multe tentative de sinucidere eșuate, în primăvara lui 1911, Emilio Salgari și-a luat viața pe un deal de lângă Torino. A lăsat trei scrisori: una adresată copiilor, alta pentru editorii săi și, în fine, o alta pentru directorul unui ziar din oraș.

Cea mai elocventă misivă a fost cea adresată editorilor săi: „Pe voi, care v-ați îmbogățit pe pielea mea, ținându-mi familia într-o perpetuă mizerie sau chiar mai rău, vă rog doar, drept compensație pentru profiturile pe care vi le-am adus, să vă ocupați de cheltuielile înmormântării mele. Vă salut rupând stiloul.”

Munca fecundă a scriitorului și jurnalistului Emilio Salgari a început în 1883 cu o povestire scurtă, „I selvaggi della Papuasia”. În 1897 a publicat primul său roman, „Tay-See”, pe care ulterior l-a intitulat „Trandafirul din Dong-Giang”.

Opera pentru care va fi cunoscut la nivel mondial, „Sandokan”, este un roman bazat pe viața unui personaj real, un aventurier spaniol…

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii