Noutăți

Elvețienii au creat ciocolata care strălucește în culorile curcubeului (Video)

Un grup de cercetători de la Universitatea Tehnică Federală (ETH) din Zürich și de la Universitatea FHNW de Științe Aplicate și Arte din Nord-Vestul Elveției a brevetat recent un procedeu care face ciocolata să strălucească în culorile curcubeului fără ajutorul coloranților alimentari.

Povestea ciocolatei-curcubeu a început pe coridoarele universității ETH, când Patrick Rühs, specialist în alimentație, Etienne Jeoffroy, specialist în materiale, și fizicianul Henning Galinski au început să vorbească despre ciocolată în timpul pauzei de cafea.

Principalul subiect al discuției a fost dacă este sau nu posibilă fabricarea de ciocolată în alte culori decât clasicele maro și alb. Și, dacă da, cum anume ar fi produsă această ciocolată?

Intrigați de complexitatea subiectului, cei trei au început să studieze proprietățile ciocolatei. Apoi, mai mult din joacă, au început să facă experimente în bucătăria universității.

În cadrul primelor experimente, ei au folosit învelișuri comestibile din aur și oxid de titan.

În funcție de grosimea învelișului, titanul făcea ca, surprinzător, ciocolata să capete nuanțe de galben-auriu sau albastru închis.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii