Noutăți

Elveția se pregătește să inaugureze cel mai mare tunel feroviar din lume

Elveția se pregătește să inaugureze cel mai mare tunel de cale ferată din lume. Impresionata construcție care a costat 12 miliarde de dolari, a fost finalizată după 17 ani de muncă și săpături prin Alpi. La proiect au lucrat 2.400 de oameni care au avut de îndurat și temperaturi de 50 de grade Celsius în interiorul construcției lungi de 57,1 km. Din păcate, mediul extrem de periculos în care s-a lucrat a dus la pierderea a opt vieți omenești.

“Este un proiect incredibil, o mare realizare”, a declarat Claire Smith, fost inginer geotehnic, în prezent redactor al revistei Ground Engineering din Marea Britanie.

tunel elvetia 2

Există mai multe căi ferate care tranzitează Alpii, însă toate sunt sufocate de traficul prea mare, peste capacitatea lor de proiectare. Noul traseu nu numai că va oferi o alternativă la cele existente, dar va permite trenurilor de pasageri să se deplaseze cu viteze și de până la 240 de km pe oră, ceea ce va reduce timpul de parcurs între Zurich – Elveția și Milano – Italia, de la patru ore cât este în prezent, până la două ore și jumătate.

tren

La inaugurarea din 1 iunie, și-au anunțat deja prezența mai mulți șefi de stat și oficiali de prim rang din Europa, printre care cancelarul german Angela Merker, președintele francez Francois Hollande și prim-ministrul italian Matteo Renzi.

Până în prezent, cel mai lung tunel feroviar din lume era Seikan Tunnel din Japonia. Acesta are o lungime totală de 53,85 km, și este situat în nordul țării, legând capitala Tokyo de orașele Hakodate, Muroran și Sapporo.

 

sursa:www.nbcnews.com/

sursa: houseofswitzerland.org

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii