Noutăți

Elon Musk, proprietarul SpaceX: „Șansa ca noi să NU trăim într-o simulare computerizată este de una la un miliard”

Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX și a Tesla Motors, susține că viețile noastre se desfășoară, mai mult ca sigur, într-o lume simulată pe calculator, alimentată de o inteligență artificială, similară cu cea din filmul Matrix. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă susținută în statul american California, cu ocazia unui simpozion hi tech.

Elon Musk, este unul dintre cei mai implicați oameni de afaceri în cercetarea pericolelor la care vom fi expuși dacă o să continuăm să dezvoltăm inteligența artificială.

elon

Cel mai puternic argument în sprijinul teoriei este următorul: Acum 40 de ani aveam doar Pong — două dreptunghiuri și un punct. Asta era tot. Astăzi, după doar 40 de ani, avem simulări 3D  fotorealistice, în care milioane de oameni se joacă simultan, iar în curând vom avea și o realitate virtuală, vom avea o realitate augmentată. În viitor jocurile vor fi atât de îmbunătățite încât va fi imposibil de deosebit de realitate, pur și simplu imposibil de deosebit. Chiar dacă viteza acestor progrese tehnologice ar scădea și de 1000 de ori, tot ne-am îndrepta în timpurile actuale, către un asemenea viitor”, a declarat Elon în cadrul conferinței.

Întrebat de reporteri dacă trăim într-o simulare computerizată, răspunsul miliardarului a fost: „da, probabil. Ar trebui să sperăm că este adevărat și că trăim într-o simulare, în caz contrar, civilizația noastră va avea un sfârșit”.

Întrebarea dacă ceea ce vedem este real sau nu i-a nedumerit pe oameni, încă din cele mai vechi timpuri. Însă, în ultimii ani, odată cu dezvoltarea computerelor și a inteligenței artificiale, numărul persoanelor care iau în calcul o astfel de teorie a crescut.

sursa: independent.co.uk/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Elon Musk, proprietarul SpaceX: „Șansa ca noi să NU trăim într-o simulare computerizată este de una la un miliard”

  1. eu am o alta idee aceea ca planeta noastra e un laborator unde o civilizatie superavansata a creat viata in mod artificial si urmareste cum evoluam si spun asta pt ca exista scrieri care vorbesc de existenta unor civilizatii inainte de a noastra care au disparut fara explicatii

  2. SERBAN VALERIA // 5 iunie 2016 at 21:13 // Răspunde

    DA ASA ESTE ,TOT E VEDEM ESTE O ILUZIE …SUNT NISTE EXPERIMENTE A UNOR CIVILIZATII FFFF EVOLUATE CARE DE FAPT SUNT SI CREATORII NOTRI SAU CEVA DE GENUL …CREATORII CORPULUI FIZIC IN SPECIAL!

  3. Se pare ca cineva incearca sa inoculeze ideea asta in constiinta colectiva! Nu vorbea nimeni mai demult despre asta!

  4. fiecare traieste in ce vrea 🙂 mai greu daca ii intrebi sursa tuturor lucrurilor

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii