Noutăți

“Elie Wiesel” a pierdut în fața legii. Valeriu Gafencu rămâne cetăţean de onoare la Târgul Ocna!

 •  
 •  
 •  

S-a primit de către societatea civilă creștin – ortodoxă cu mare bucurie vestea că instanţa Curţii de Apel Bacău a respins apelul formulat de Consiliul Local Târgul Ocna împotriva sentinţei Tribunalului Bacău din noiembrie 2014, prin care era anulată hotărârea de retragere a titlului de cetăţean de onoare acordat post-mortem fostului deţinut politic Valeriu Gafencu. Sentinţa este definitivă.

În acest ceas de bucurie pentru creştinii din România, se cuvine să mulţumim în mod deosebit tânărului Alexandru Costache – Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, cel care a coordonat toată această acţiune în justiţie, pentru implicarea care a făcut posibil acest act de reparaţie morală şi juridică.

În 2009, Consiliul Local Târgu Ocna i-a acordat titlul de cetățean de onoare lui Valeriu Gafencu, dar ca urmare a presiunilor făcute de Federaţia Comunităţilor Evreieşti(FCER) reprezentată de deputatul Aurel Vainer dar şi de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, instituţie aflată în subordinea Guvernului României, condusă de Alexandru Florian, aleşii locali din Tîrgu Ocna au decis în vara anului 2013 să-i retragă titlul onorific.

Valeriu Gafencu e onorat ca Sfântul Închisorilor de către creștinii ortodocși români și de unii preoți curajoși, care l-au zugrăvit în icoane și pe pereții bisericilor ortodoxe.

Sursa: NapocaNews


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on “Elie Wiesel” a pierdut în fața legii. Valeriu Gafencu rămâne cetăţean de onoare la Târgul Ocna!

 1. Adanca plecaciune in fata tuturor celor care lupta cu puteri inegale impotriva tuturor celor care sapa la radacina acestui neam!

 2. Deci,mai sunt si tineri cu mintea la purtator…Felicitari Alexandru Costache dar si celor care te-au crescut in spirit romanesc…Că tot ce-i romănesc,nu piere. Şi nici nu va pieri

 3. alabama kid // 9 mai 2016 at 17:46 // Răspunde

  Dumnezeu sa-I binecuvinteze pe toti aceia care lupta cu hidra satanista anti-crestina iar pe tradatorii neamului si credintei crestine sa-I intoarca in iadul din care au iesit !Amin !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii