Noutăți

“Eliberatorii” ne-au ucis străbunii – peste 1 milion și jumătate de basarabeni uciși de ruși

 •  
 •  
 •  

10Tv.md: Am observat că majoritatea veteranilor bălțeni sunt de origine rusă sau ucraineană. E straniu, pentru că Basarabia de până la anexarea de către URSS a fost în majoritate românească. În Județul Bălți de exemplu, actualmente una din cele mai rusificare regiuni din R. Moldova, în 1930 românii constituiau 70,1 % din populație [Detalii AICI]. Iar după ocuparea acestui teritoriu de către bolșevici, basarabenii au fost înrolați în armata roșie, deci au luptat cot la cot cu cei din URSS. Și totuși, nume de familie românești în lista veteranilor din Bălți sunt rarități. Lista AICI

Explicația e simplă. Majoritatea românilor basarabeni au fost nimiciți în timpul ocupație sovietice, iar cei care se numesc astăzi „eliberatori” sunt venetici din stepele rusești, aduși aici prin politica de deznaționalizare și colonizare a Basarabiei.

A. PIERDERI UMANE ALE BASARABIEI SUB OCUPAȚIA SOVIETICĂ

I. PRIMA OCUPAȚIE SOVIETICĂ 28 Iunie 1940 – 22 Iunie 1941

În mai puțin de un an, peste 300 000 de persoane au fost arestate, deportate, ucise, aceasta reprezentând 12.23% din populația Basarabiei interbelice.

1. Arestări: – 48 000 de persoane:
· Oameni politici care militaseră pentru Unire, învinuiți de trădare, dintre care:
· 5 foști deputați din Sfatul Țării (Ion Codreanu, Leancă, Secară, Catelli)
· 1 fost senator
· Funcționari civili și militari – transferați la Tiraspol pentru siguranță
· 40 elevi ai Institutului Pedagogic Orhei

2. Deportări – aproape 300 000 (în Nordul înghețat)
· 135 000 de persoane până în septembrie 1940
· 19 200 de persoane între octombrie-noiembrie 1940
· 27 000 de persoane în decembrie 1940
· 100 000 de persoane începând cu 13-14 Iunie 1941

3. Uciși – 30 000 prin împușcare sau tortură

· Orchestra Simfonică a Basarabiei este ridicată pe 3 iulie 1940 din Gara Chișinău la întoarcerea din turneu, dusă lângă Orhei și împușcată în Valea Morii.
· 1 000 de persoane (copii, femei, adulți) – lângă Odesa împușcate prin pereții de lemn ai unui tren de marfă cu 22 de vagoane care-i transporta în Siberia.
· 450 de persoane – găsite (multe mutilate) în gropile de la Consulatul Italian, Palatul Metropolitan, Facultatea de Teologie din Chișinău. Printre ei studenți, elevi, preoți, ceferiști.
· 87 de persoane – Sediul NKVD, Chișinău (15 cu mâinile legate în groapa comună)
· 19 persoane – găsite la Sediul NKVD-Cetatea Albă
· 6 persoane – Sediul NKVD, Ismail (5 bărbați și o femeie cu mâinile legate)

4. TOTAL pierderi umane în prima ocupație sovietică
· Deportări: 300 000
· Uciși: 30 000
· TOTAL: 330 000

II. A DOUA OCUPAȚIE SOVIETICĂ – 23 August 1944

1. Deportări
· 250 000 de persoane între 1944-1948
· 11 324 de familii 6 iulie 1949
· 300 000 de persoane între 1954-1964 (în Rusia și Kazahstan)

2. Morți prin înfometarea provocată de Stalin
· 300 000 de persoane

3. TOTAL pierderi umane în a doua ocupație sovietică
· Deportați: 875 000
· Morți: 300 000
· TOTAL: 1 175 000

III. TOTAL PIERDERI UMANE ÎN CELE DOUĂ OCUPAȚII SOVIETICE
· 330 000 – Prima ocupație sovietică
· 1 175 000 – A doua ocupație sovietică
· 1 505 000 basarabeni și 19 477 bucovineni – TOTAL PIERDERI ROMÂNEȘTI

B. PIERDERILE TERITORIALE ALE PROVINCIEI BASARABIA

Județele Hotin (Nord), Ismail și Cetatea Albă (Sud) sunt încorporate Ucrainei la 2 august 1940.

C. PIERDERILE ARMATEI REGALE ROMÂNE ÎN BASARABIA DUPĂ CAPITULARE

1. Deportări
· 180 000 de soldați și ofițeri (doar câteva mii s-au întors)

2. Executați prin împușcare în lagăr (Katîn românesc)
· 50 000 de soldați și ofițeri (schelete descoperite în mlaștinile de la Bălți).

Sursa: 10Tv.md


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

26 Comments on “Eliberatorii” ne-au ucis străbunii – peste 1 milion și jumătate de basarabeni uciși de ruși

 1. PAI AU „ELIBERAT” TERITORIILE RESPECTIVE DE ROMANI PREGATINDU-LE PT. ALTII ! HOLOCAUSTOLOGII insistă în mass-media cu obstinaţie pe cele 2 trenuri ale morţii în care au murit 2196 de evrei lângă Iaşi! DAR NICI UN CUVINŢEL despre cele 54(?!!!) DE GARNITURI DE TREN cu care au fost DEPORTAŢI AUTOHTONII BASARABENI ŞI BUCOVINENI de către evreii sovietici cu concursul inuman şi nemijlocit al evreilor basarabeni cu cetatenie romana proaspat dobandita în masa si neconditionat în urma santajului international post WWI, ÎNAINTE de cele 2 trenuri ale morţii de la Iaşi, înainte de Antonescu, înainte de efemera guvernarea legionară !!! Alte 42 de garnituri de trenuri ale morţii comandate de evreii sovietici erau în pregătire iminentă pt. a deporta în Siberia/Kazahstan alte 85.000 de basarabeni, dar desfăşurarea operaţiunii Barbarossa le-a amânat doar planurile, aceasta deportare fiind realizata ulterior la sfarşitul anilor`40 !
  În locul populaţiei seculare româneşti din Basarabia/Bucovina deportate de evreii alogeni nu au sosit doar rusi ci au fost aduse din tot URSS-ul, respectiv au venit din proprie iniţiativă din România, din Bulgaria, din Ungaria şi de prin alte colţuri ale Europei aprox. 150.000 evrei care în marea lor majoritate au fost instalati imediat în functii de conducere, cu scopul discret declarat la promisiunea lui Stalin(nerespectată ulterior la presiunea sionistilor ce au decis Palestina) pt. realizarea aici a unei Republicii sovietice socialiste Evreieşti pe un teritoriu de 100.000km2 luat de la Romania, Ukraina si Polonia, nemultumiti de prima creatie de aceste fel, republica evreiasca autonoma Birobidjan existenta chiar si azi.

 2. Ce jigodie propagandista si cenzurista ai ajuns, Daniel Roxin! Te dai mare patriot dar nu esti decat un idiot util al satanelor mondiale si ii imbolnavesti pe romani cu boala de care suferi, rusofobia, care iti intuneca mintea si te face sa nu mai gandesti normal, logic si cu bun simt. Ma intreb oare cand se va trezi acest popor daca imbecilii ca tine si ca Radu Moraru umplu aceasta tara si chiar isi imprastie boala prin mass-media, pe internet si pe Facebook. Ce mizerabil ordinar ai ajuns incat sa blochezi opiniile si parerile care nu iti convin. Tu spuneai ca “lucrurile trebuie privite mai nuantat” dar se pare ca acest “nuantat” e valabil doar daca e convenabil bolii psihice de care suferi. Voi nu sunteti altceva decat specimenele definitorii ale acestui popor de imbecili care se mira ca ii merge din ce in ce mai rau si ca a ajuns un popor de sclavi, dar daca vine cineva si le arata adevarul si cum s-ar putea elibera din sclavie, imediat il injura sau il cenzureaza si il blocheaza pe FB.

  • Daniel Roxin // 13 august 2017 at 19:19 // Răspunde

   E ultimul comentariu pe care ti-l aprob pe acest site. 1. Articolul nu e scris de mine, e preluat de un coleg – Adrian Albu – de pe un site din Republica Moldova. Acelasi Adrian Albu a preluat, tot astazi, un material care vorbeste despre crimele de razboi ale americanilor. Cu alte cuvinte, acest site publica articole critice si catre o directie si catre cealalta. Prin urmare facem tot posibilul sa fim echidistanti. 2. Tu nu esti in masura sa dai lectii nimanui. Esti doar o jigodie bolsevica care polueaza internetul. 3. Te-am blocat pe Facebook si nu o sa iti mai aprobam comentarii nici pe acest site deoarece majoritate comentariilor tale sunt fanatic pro rusesti si pentru ca esti un neam prost cu tupeu golanesc, asa cum ai dovedit-o si prin comentariul de mai sus! E clar? Si inca ceva: De ce nu ai profil real pe Facebook, cu numele tau, daca tot esti asa patriot, destept si luminat? Ti-e rusine cu tine? Stai in anonimat si te dai rotund. P.S. Eu te cunosc, ca doar ne-am intalnit la un protest in Bucuresti…

 3. Iti amintesc, pentru ca se pare ca ai uitat, ca nu vei scapa fara sa dai socoteala pentru ceea ce faci in fata lui Dumnezeu.

  • Daniel Roxin // 13 august 2017 at 19:11 // Răspunde

   Esti bolnav! Lasa-ne!

   • 10TV din Chișinău a publicat articolul // 13 august 2017 at 20:46 // Răspunde

    Articolul a fost publicat (asa cum indica Adrian Albu) de 10TV

    Contact
    +4022225670
    E-mail: 10tv.md@gmail.com / redactie@10tv.md
    Adresa
    Republica Moldova, Chișinău,
    Str. Columna 144/E (intrarea de pe Alexandru Cel Bun)

    http://10tv.md/2017/08/12/eliberatorii-ne-au-ucis-strabunii-peste-1-milion-si-jumatate-de-basarabeni-ucisi-de-rusi/

   • Lupule care te dai "Bunicuta" nu ti se zbirleste si tie parul aflind toate aceste crime, masacre, genocide, deportari, etc contra romanilor!!! // 18 august 2017 at 16:07 // Răspunde

    Lupule care te dai “Bunicuta” nu ti se zbirleste si tie parul aflind toate aceste crime, masacre, genocide, deportari, etc contra romanilor!!!

    • Voi bolsevicii criminali sunteti cei care nu veti scapa NICI IN MORMINT fara sa dati socoteala pentru ceea ce ati facut in fata lui Dumnezeu. // 18 august 2017 at 16:14 // Răspunde

     Gura pacatosului “Adevar Graieste”!!

     Lupule salbatec care te dai „Bunicuta” !!!
     Voi bolsevicii criminali sunteti cei care:

     ” nu veti scapa NICI IN MORMINT fara sa dati socoteala pentru ceea ce ati facut in fata lui Dumnezeu!”

     Lupule salbatec, vezi cum strabunii nostrii romani, sfinti martiri, ti–au pus vorbele in gura!!!

  • Tatal meu a fost 11 ani prizonier la rusi. A fost deportat intr-un tren cu mii de oameni si au ajuns in Siberia mai putin 10 murinbuzi!!!
   A avut schije de obuz linga coloana vertebrala ce nu mai putea fi operate !!! Picioarele i-au degerat in Siberia ….

   Asculta tu ala care te dai ” Bunicuta” sti citi romanii au masacrat bolsevicii? Pentru acestia ar trebui sa existe Institutul de Studiere a Genecidurilor contra Romanilor!!!

   Stiam de la tata de masacrale ofiterilor polonezi de la Catin inainte sa se fi auzit la noi!!!

   Tu esti LUPUL care se da ” Bunicuta” sa-i devoreze pe adevarati patrioti ca Daniel Roxin!

   • Tatal meu mi-a spus ca trait 16 zile si nopti intrun vagon de lemm fara apa si hrana. Tata a suprevietuit impreuna cu altii 6 prizonieri din miile de romani, inghesuiti ca sardinile, pentru ca au reusit cu un briceag sa perforeze peretele vagonului asa au putut sa se adape cu zapada si sa respire o gura de aer proaspat!!!
    De fapt Stalin a experimentat cum se pot dezvolta supercapacitatile cu care s-au intors multi deportati din Siberia!!!!

 4. Nu sunt incluse si crimele din Bucovina // 14 august 2017 at 7:50 // Răspunde

  Nu sunt incluse si crimele din Bucovina :

  Comucidul sovietic din Nordul Bucovinei
  Această sintagmă definește tot, cu un singur cuvânt, crimele făcute de comuniști sau în numele ideologiei comuniste, sub orice formă și în orice loc s-au comis.

  Iată exemplul masacrului de la Lunca, din 6/7 februarie 1941, foarte bine camuflat de NKGB și istoria comunistă, dar, în egală măsură, ignorat și de istoriografia post comunistă – încât acest masacru sovietic, cât și seria celor care au urmat (Fântâna Albă etc) sunt aproape necunoscute, deși numărul victimelor românilor bucovineni de la “zidul Prutului” este mult mai mare decât cei omorâți la zidul Berlinului, care, pe bună dreptate, a revoltat întreaga Europă, iar cei vinovați au dat socoteală.
  http://www.tocpress.info/comucidul-sovietic-din-nordul-bucovinei/

  Holocaustul Roşu din Bucovina şi Basarabia. Peste două milioane de români, victime ale ororilor comise de comunişti
  https://mariusdiaconescu.wordpress.com/2011/06/06/crimele-romanilor-si-ungurilor-din-transilvania-in-1848-9/

  Românii nu uită că Bucovina de Nord și Bugeacul sunt sub ocupația Ucrainei
  http://www.napocanews.ro/2016/05/romanii-nu-uita-ca-bucovina-de-nord-si-bugeacul-sunt-sub-ocupatia-ucrainei.html

  Interzis la tv: ATROCITATILE comise de EVREI impotriva ROMANILOR din BASARABIA si BUCOVINA in 1940

  https://saccsiv.wordpress.com/2017/07/02/interzis-la-tv-atrocitatile-comise-de-evrei-impotriva-romanilor-din-basarabia-si-bucovina-in-1940/

  Crimele pe care le ascund profesioniștii minciunii!
  http://ioncoja.ro/adevarul-pe-care-l-ascund-profesionistii-minciunii/

  Holocaustul Evreilor impotriva Romanilor – Miscarea.net
  http://www.miscarea.net/holocaustul-evreilor-impotriva-romanilor.htm
  http://www.miscarea.net/holocaustul-evreilor-impotriva-romanilor1.htm

 5. O PAGINA DE ISTORIE CARE NU TREBUIE UITATA - Masacrul de la Fantana Alba (Totul Despre Tot) // 15 august 2017 at 21:34 // Răspunde

  O PAGINA DE ISTORIE CARE NU TREBUIE UITATA – Masacrul de la Fantana Alba (Totul Despre Tot)

  https://www.youtube.com/watch?v=J7S2gcNmYyA

 6. KATYNUL ROMÂNESC DE LA LUNCA PRUTULUI ... // 18 august 2017 at 16:19 // Răspunde

  KATYNUL ROMÂNESC DE LA LUNCA PRUTULUI …

  O PAGINĂ NEAGRĂ DIN DESTINUL NEAMULUI !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=N6sLB-AJBtU

 7. Acum ne putem da seama cu adevarat cine este Dodon // 18 august 2017 at 18:47 // Răspunde

  Acum ne putem da seama cu adevarat cine este Dodon!

  Faptul ca Igor Dodon regreta ca granita Imperiului Tarist s-a oprit la Prut inseamna ca si-ar fi dorit sa fie masacratii si romanii din tara pina unde ar fi vrut Igor Dodon sa fie granita URSS!!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii