Noutăți

Elevul român Tudor Coman a obținut premiul întâi la un concurs organizat de către NASA!

Tudor Coman studiază la un liceu de informatică din București, fiind în clasa a VIII-a, și de curând a participat, cu maxim succes, la o competiție organizată de către NASA. Prin calitatea și ingeniozitatea proiectului pe care l-a realizat, Tudor Coman a dobândit premiul întâi, la categoria sa. La respectivul concurs au fost înscrise 1500 de proiecte, întocmite de către elevi din SUA, Japonia, Rusia, Canada, India etc. La realizarea celor 1500 de proiecte au participat 6000 de elevi, conform datelor prezentate de către organizatori.

c

Proiectul elevului român se referă la înființarea unei colonii spațiale, care să ofere adăpost pentru o populație de zece mii de persoane. Colonia sau orașul spațial ar urma să poarte numele de „Thorrus” – aceasta fiind și denumirea proiectului. Orașul spațial ar urma să fie poziționat, după cum spune Tudor Coman, între Lună și Terra. Costurile de înființare ale orașului cosmic ar urma să fie de 200 de miliarde de dolari. Proiectul detaliază aspectele sociale, economice și, desigur, detaliile tehnice implicate de către înființarea unei astfel de gigantice colonii spațiale.

b

Mai există o persoană, tot din București, care a participat și s-a clasat pe un loc de frunte la competiția organizată de către NASA. Este vorba despre Eliza Constantinescu, elevă în clasa a VII-a la aceeași unitate de învățământ ca și Tudor Coman. La categoria sa, Eliza Constantinescu a obținut locul doi iar proiectul său, numit „Lizartis” prevede înființarea unei colonii umane pe orbita terestră.

d

Dat fiind că volumul de muncă pentru realizarea unor asemenea proiecte a presupus o vastă documentare, un mare volum de muncă, ambii elevi au beneficiat de ajutorul și de îndrumările profesorului de informatică de la școala la care studiază. Potrivit ActiveNews, concursul a fost organizat de către NASA Ames Research Center, cu sprijinul San Jose State University și NSS (Societatea Spațială Națională), fiind deschis participării elevilor de până la 18 ani.

a

 

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații: settlement.arc.nasa.gov, www.digi24.ro, www.activenews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Elevul român Tudor Coman a obținut premiul întâi la un concurs organizat de către NASA!

  1. Felicitari elevilor ce au trudit si au avut imaginatie si bagaj stiintific dar si d-lui profesor fara de care nu s-ar fi materializat nimic. BRAVO!

  2. Felicitari si elevilor si profesorului! D-l prof nu are nume? DE ce nu scrieti si numele lui? Daca era un violator, un betiv sau cine stie ce impostor sigur ati fi scris si numele. Din pacate presa cat si televiziunea nu promoveaza evenimentele pozitive cu care sa ne mandrim. Este o mandrie pt tara asa rezultate, merita spuse numele tuturor ce au muncit. BRAVO!Cine a spus ca nu se face carte in RO???

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii