Noutăți

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz – la a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia).

Laureat cu argint la ediţia precedentă, Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) şi-a îmbunătăţit performanţa, cucerind de această dată medalia de aur. Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai (clasa a XII-a /Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa) şi Valentin-Marius Hârşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

La a XXII-a ediţie a CEOI au participat 44 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

sursa: http://www.edu.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

  1. Si de invidie, profesorii romani or sa le dea note scazute la Bac sau or sa-i elimine, tot din invidie, pe motiv de frauda ca au invatat fara sa le plateasca lor sume grase pentru meditatii!…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii