Noutăți

Eleva Alina Cristiana Tache este câștigătoarea competiției „Juvenes Translatores”, organizată de Comisia Europeană

  •  
  •  
  •  

În fiecare an, Comisia Europeană organizează concursul de traducere „Juvenes Translatores”. Eleva Alina Cristiana Tache, ce studiază la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, este câștigătoarea din România a acestui concurs. Alina Cristiana Tache se află în clasa XI-a și studiază la profilul filologie bilingv engleză.

La începutul lunii aprilie a acestui an, 28 de elevi din învățământul secundar, câte unul din fiecare stat al UE, vor fi invitați la ceremonia de înmânare a trofeelor, care va avea loc la Bruxelles. Comisarul european responsabil pentru buget și resurse umane, Günther Oettinger, a felicitat-o pe româncă prin următoarele cuvinte: „Îi adresez felicitările mele elevei Alina Cristiana Tache, câștigătoarea din România a celei de-a zecea ediții a concursului! Părinții și profesorii săi trebuie să fie foarte mândri de această realizare și o aplaud pentru că a răspuns provocării și a dat dovadă de un talent atât de promițător.”

Tânăra noastră conațională dovedește, potrivit ec.europa.eu, o deosebită pasiune pentru limbile străine și se gândește deja la o carieră de traducător. La acest concurs, românca a avut de tradus un text formulat în „limba lui Goethe” („cea mai grea limbă din Europa”, cum e numită, uneori, germana). În competiție s-au aflat nu mai puțini de 3000 de elevi din spațiul comunitar.

c

Potrivit sursei menționate, profesoara de limba germană a tinerei câștigătoare din România de la „Juvenes Translatores” afirmă că „deși nu a călătorit și nu a învățat în țările de limbă germană, reușește cu multă ușurință și naturalețe să atingă, în eseurile și traducerile ei, subtilități ale limbii germane care atestă nu numai talentul său, ci și efortul și pasiunea care îl susțin”.

Acest concurs este organizat de către Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene în fiecare an, începând cu anul 2007. Scopul său este promovarea studiului limbilor străine în unitățile de învățământ din Europa și obișnuirea tinerilor cu specificul activității de traducător. Competiția se desfășoară, în același timp, în toate unitățile de învățământ selectate din UE și este adresată elevilor de liceu în vârstă de 17 ani.

Felicitări câștigătoarei și numeroase alte reușite, pe viitor!

juvenes translatores

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă informații: Comisia Europeană


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii