Noutăți

Elefantul Lucy, neobișnuita construcție de 20 metri înălțime care a fost la un moment dat chiar și clădire de birouri

Elefantul Lucy este de fapt o clădire de șase etaje în formă de elefant situată în apropierea plajei din Josephine Harron Park, New Jersey. Construită în 1881, de un excentric dezvoltator imobiliar pe nume James Lafferty, Lucy a servit de-a lungul istoriei ca hotel, restaurant sau clădire de birouri. Astăzi este o simplă atracție turistică. Vizitatorii intră pe o scară în spirală în piciorul stâng din spate, trec prin măruntaie şi parcurg calea până la terasa de pe spatele elefantului, care oferă o spectaculoasă panoramă de 360° a zonei înconjurătoare.

Pentru a putea face această construcție neobișnuită, magnatul a fost nevoit să obțină un brevet în anul 1881 de la Biroul de Invenţii al SUA, prin care avea dreptul exclusiv de a face, utiliza sau vinde clădiri în formă de animale, timp de 17 ani.

lucy-the-elephant-2[2] lucy-the-elephant-3[2]

Construcția a costat 38.000 dolari (la vremea aceea) iar inițial a purtat numele deElefantul bazar”. Are o înălțime de 20 de metri, 18 metri lungime şi 5,5 metri lăţime. Cântăreşte aproximativ 90 de tone şi este făcut din aproape un milion de bucăţi de lemn. Tot la capitolul curiozități, clădirea are 22 de ferestre, pentru prinderea lemnului au fost necesare zeci de mii de cuie, 4 tone de şuruburi şi bare de fier. Inițial, dezvoltatorul dorea să construiască două clădiri în formă de elefant, însă a murit înainte de a-și vedea visul cu ochii.

La sfârşitul anilor 1960, autoritățile au luat decizia de a demola clădirea pe motiv că nu se potrivește cu peisajul, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat datorită locuitorilor din Margate carea s-au opus demolării susținând că Lucy este un simbol al lor. Zece ani mai târziu clădirea elefant a fost desemnată monument istoric naţional.

lucy-the-elephant-1[6] lucy-the-elephant-4[2]

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii