Noutăți

Eisriesenwelt – cea mai mare peșteră de gheață din lume

Eisriesenwelt, în traducere „Uriașul de Gheață”, este o peșteră de gheață naturală situată în regiunea Werfen, Austria, la aproximativ 40 km sud de Salzburg. Este cea mai mare peșteră de gheață din lume, întinzându-se pe o distanță de 42 km.

Peștera a fost creată de râul Salzach, a cărui apă curgea direct prin munte acum aproape 100 de milioane de ani. În ciuda dimensiunilor impresionante, zona pe care turiștii au voie să o viziteze este de mai puțin de 1 km. Prețul unui bilet este în jur de 20 de euro de persoană și se poate vizita doar până la orele 16:00. Un tur întreg al zonei accesibile turiștilor durează în medie 75 de minute.

Peștera Eisriesenwelt a fost descoperită de către Anton Posselt, om de știință originar din Salzburg, în anul 1879. Înainte de descoperirea sa, locul era cunoscut doar de localnici care, crezând că este o intrare în iad, nu se încumetau să se apropie de acest loc înghețat.

Ulterior, peștera a fost dată uitării până când Alexander von Mörk, un speolog de la Salzburg, s-a încumetat să exploreze descoperirea lui Posselt. Rămas plăcut surprins de ceea ce a văzut, a început să organizeze, începând cu anul 1912,  mai multe expediții în peșteră.

În 1920, o cabină pentru exploratori a fost construită în apropiere și au apărut și primele trasee montane marcate. Astăzi, peștera Eisriesenwelt este vizitată de aproximativ 200.000 de turiști în fiecare an.

eisriesenwelt-2[3] eisriesenwelt-3[3] eisriesenwelt-5[3] eisriesenwelt-6[3] eisriesenwelt-7[6] eisriesenwelt-10[3] eisriesenwelt-9[3]

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii