Noutăți

Egipt – Rămășițele unui templu antic, descoperite într-un oraș scufundat

  •  
  •  
  •  

Ramasitele unui templu si numeroase artefacte, printre care bijuterii de aur, monede si piesa lipsa dintr-o ambarcatiune ceremoniala, au fost descoperite de scafandrii in Heracleion, un oras scufundat din Egiptul Antic, a anuntat Ministerul Antichitatilor din Egipt.

Heracleion, numit dupa legendarul Hercule, despre care locuitorii orasului antic credeau ca a vizitat aceasta asezare, a fost o metropola plina de viata la apogeul sau, scrie Live Science.

Orasul a fost cladit in preajma secolului al VIII-lea i.Hr. pe marginea Nilului, in apropiere de Marea Mediterana, iar in unul dintre templele sale a fost incoronata Cleopatra.

Insa, in urma cu aproximativ 1.500 de ani, orasul a fost acoperit de ape. Ruinele sale se afla in prezent la o adancime de 45 de metri.

De la descoperirea sa, in anul 2000, Heracleion (cunoscut si sub numele Thonis) si-a dezvaluit treptat secretele.

In ultimele doua luni, in urma excavatiilor, arheologii au descoperit ramasitele unui templu de mari dimensiuni, inclusiv coloanele sale de piatra, si urmele unui templu grecesc, mai mic, ingropat sub un strat de un metru de sedimente, a anuntat ministerul.

Echipa de arheologi egipteni si europeni este condusa de Franck Goddio, specialist in arheologie subacvatica, cel care a descoperit Heracleion, in urma cu 19 ani.

Grupul de experti a utilizat un instrument de scanare care a transmis imagini cu artefactele aflate pe fundul apei si cu cele ingropate sub sedimente.

Citește mai mult: Ziare.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii