Noutăți

Efectul letal al sucurilor carbogazoase: Ucid anual 184.000 de persoane

Sucurile carbogazoase sunt o bombă cu ceas pentru organismul uman. Potrivit celui mai recent studiu efectuat, 184.000 de adulți mor anual în lume din cauza diabetului zaharat, a bolilor de inimă sau a cancerului, afecțiuni ce sunt provocate de consumul acestor băuturi.

Potrivit studiului, din cauza băuturilor acidulate, cele energizante sau a ceaiurilor îndulcite, circa 133.000 de decese se produc ca rezultat al apariției diabetului, 45.000 ca rezultat al bolilor cardiovasculare și 6.450 al cancerului. Studiul se bazează pe o analiză statistică complexă a obiceiurile alimentare specifice fiecărei țări și cauzele de deces în peste 50 de state.

Aproximativ 76% din decesele legate de consumul de sucuri şi de alte băuturi dulci au fost înregistrate în ţările cu venituri mici şi medii. Spre exemplu rata mortalităţii din cauza acestei băuturi este de mai puţin de un procent în Japonia, la vârsta de peste 65 de ani, și de 30% la mexicanii sub 45 de ani.

sdsdaDr. Dariush Mozaffarian, decan al Facultății de Științe ale Nutriției de la Universitatea Tufts din Boston (Massachusetts) și principalul autor al studiului a declarat, citat de cotidianul The Telegraph, că reducerea consumului sau eliminarea acestor băuturi din alimentația zilnică ar trebui să fie o prioritate la nivel global, asta pentru binele copiilor noștri:“Multe țări au un număr mare de decese care rezultă dintr-un singur factor alimentar cunoscut, și anume sucurile și alte băuturi din fructe sau dulci cum ar fi ‘ice tea’, reducerea drastică a consumului sau eliminarea lor trebuie să fie o prioritate la nivel global”.

 

sursa: http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/11707396/Sugary-drinks-kill-184000-a-year-through-diabetes-heart-disease-and-cancer.html

sursa: http://news.discovery.com/human/health/sugary-drinks-kill-184000-people-every-year-150630.htm


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Efectul letal al sucurilor carbogazoase: Ucid anual 184.000 de persoane

  1. Foarte interesant si adevart din pacate. Daca ne am putea opri de la consumul lor ar fi ideal, dar am senzatia ca sunt la fel ca si tutunul, creaza pofta, dependenta, obisnuinta. Multmesc domnule Roxin pentru ca incercati sa constientizati lumea prin aceste articole. Cand aveti timp poate mai scrieti despre aceste subiecte, eu una le citesc

  2. Nu este nicio legătura intre efectele nocive si cantitatea de CO2. Efectele nocive se datorează zaharului, coloranților si conservanților. Așadar titlul face trimitere greșita catre calitatea sucurilor de a fi carbogazoase.
    Si apa minerală este carbogazoasa, si nu este răspunzătoare de astfel de afecțiuni.

    • Dar apa nu este suc, asa ca titlul nu face nici o trimitere gresita. Bem sucul pentru ca ne place acidulat , iar celelalte componente ne fac rau.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii