Noutăți

Eddie Van Halen a făcut cancer la limbă de la… penele de la chitară

Chitaristul american de origine olandeză Eddie Van Halen spune, la 15 ani de când a fost diagnosticat cu cancer la limbă, că penele de chitară au fost factorul care a favorizat apariţia acestei boli, iar, în urma unei operaţii chirurgicale, o treime din organul afectat i-a fost extirpată. relateaza Mediafax.

Muzicianul a fost tratat de cancer în 2000, fiind declarat vindecat doi ani mai târziu, povesteşte acesta într-un interviu acordat Billboard.

Eddie-Van-Halen.National-Museum-of-American-History_2015
“Foloseam pene de chitară din metal, din alamă şi cupru, pe care le ţineam întotdeauna în gură, exact în locul în care a apărut cancerul”, spune Van Halen. În plus, chitaristul spune că locuia practic într-un studio de înregistrări, încărcat cu energie electromagnetică.

“Fumam, luam multe droguri şi făceam o mulţime de alte lucruri, dar, în acelaşi timp, plămânii mei sunt curaţi. Asta este teoria mea, dar doctorii spun că este posibil să fie aşa”, a adăugat acesta.

Eddie Van Halen, în vârstă de 60 de ani, este compozitor şi producător muzical, fondator al formaţiei Van Halen, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2007. Este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor şi unul dintre cei mai influenţi ai secolului 20. În anul 2011, revista Rolling Stone l-a plasat pe locul al optulea în topul 100 Greatest Guitarists, iar cititorii publicaţiei Guitar World l-au votat, în anul 2012, ca fiind cel mai mare chitarist din toate timpurile.

eddie-van-halen-620x400Numele său este asociat, în afara formaţiei Van Halen, care activează din 1972, cu artişti precum Brian May, Michael Jackson, LL Cool J, Sammy Hagar, Steve Lukather şi Black Sabbath.

surse: avclub.com, mediafax, billboard


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii