Noutăți

Echipa de fotbal Juventus București și-a schimbat numele în FC Daco Getica București. Detalii…

Juventus București își va continua activitatea în Liga a 2-a sub denumirea de FC Daco Getica București. GSP.RO publică în exclusivitate noua siglă a echipei care a retrogradat la finalul sezonului trecut. Pe emblemă apar chipul lui Decebal și lupul dacic, iar numele echipei este scris cu font istoric.

Clubul a fost nevoit să își schimbe numele și sigla după ce au fost notificați de italienii de la Juventus Torino. Conducerea clubului a mai avut două variante, FC Dacia și FC Decebalius, dar a preferat numele FC Daco Getica. În sezonul următor, echipa va juca meciurile pe terenul de la Colentina, unde a evoluat și în sezonul 2016-2017. Vezi sigla aici: GSP.ro

Nota mea: După cum se poate constata, simbolistica geto-dacică devine tot mai prezentă și în lumea sportului, ceea ce ne arată o schimbare a modului în care tot mai mulți români percep istoria geto-dacilor și propria identitate. Cazul noii echipe FC Daco Getica, care are chipul lui Decebal și un Dracon în logo nu este singular. Iată ce mai descoperim: 1) Logo-ul Ligii 1 de fotbal Betano conține, de asemenea, un dracon. 2) Echipa națională de rugby a României a apărut, în urmă cu câțiva ani, înaintea plecării la campionatul mondial, cu căciuli dacice pe cap, iar căpitanul ei vorbea despre spiritul dacic care îi animă pe jucători. 3) Lidere ale echipei naționale feminine de handbal s-au fotografiat înaintea unui eveniment sportiv major, tot în urmă cu câțiva ani, în haine dacice. 4) Echipa națională de Darts și-a achiziționat tricouri cu un dracon imprimat pe ele. Toate acestea ne arată că lucrurile se schimbă foarte mult, pe toate nivelele societății, iar conștiința rădăcinilor geto-dacice este tot mai puternică. Să fie într-un ceas bun!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii