AIM radionica curs online

Noutăți

E vremea strugurilor… Consumă-i pe săturate! Ce beneficii îți pot aduce?

Strugurii se numără printre cele mai binefăcătoare fructe ale toamnei. Excelenți ca gust și excelenți pentru sănătatea celui care-i consumă! Strugurii conțin antioxidanți precum resveratrolul și flavonoidele, ce posedă deosebite efecte protectoare asupra organismului uman. În pielița strugurilor și în semințele lor, pe care mulți le înlătură, considerându-le de prisos, sunt prezente cantitățile cele mai mari de antioxidanți.

Antioxidanții ne oferă protecție față de nocivii radicali liberi, implicați în accelerarea îmbătrânirii, în apariția bolilor cronice ori a celor maligne. Polifenolii oferiți de struguri sunt implicați în reducerea riscului cardiovascular și susțin sănătatea inimii. Ei favorizează relaxarea fibrelor musculare din pereții vaselor de sânge, înlesnind circulația acestuia și irigarea corespunzătoare a țesuturilor.

f

Strugurii sunt bogați în fibre iar gustul lor plăcut îi ajută pe cei care se declară „dependenți de dulce” să-și țină pofta sub control, diminuând tentația resimțită față de alimentele care conțin dăunătorul zahăr alb. Alimentele bogate în flavonoizi ne ajută să ne menținem greutatea corporală între limitele normale și sunt de folos în curele de slăbire.

După cum se știe, potasiul se numără printre mineralele ce posedă un rol de electroliți, în organism. Strugurii conțin săruri de potasiu cu prisosință. Dacă potasiul nu se află în cantități adecvate în dietă iar, așa cum se întâmplă adesea la omul zilelor noastre, aportul alimentar de sodiu este excesiv, tensiunea arterială poate crește dincolo de limitele normale la cei predispuși, cu toate riscurile și problemele pe care le implică acest lucru. Strugurii sunt benefici pentru hipertensivi, dar și pentru cei care obișnuiesc să consume alimente ce conțin mari cantități de clorură de sodiu (sare de bucătărie).

S-a dovedit că, la pacienții diagnosticați cu cancer de colon care beneficiaseră de o dietă îmbogățită cu struguri avusese loc un proces de inhibare a activității acelor gene care promovau creșterea celulelor tumorale. Strugurii, alături de alte fructe proaspete și de legume, se numără printre cele mai benefice alimente în păstrarea sănătății colonului și-n prevenirea afecțiunilor maligne care se manifestă la acest nivel și a căror prevalență se află, din păcate, în creștere – pe fondul consumului exagerat de grăsimi, carne și hrană procesată, săracă în fibre.

f2

Traducerea și adaptarea: Tomi Tohăneanu

Sursa: www.sun-world.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on E vremea strugurilor… Consumă-i pe săturate! Ce beneficii îți pot aduce?

  1. Apai,de ce atita graba!Mai incolo,pe la Craciun…sa hiarba o tira!

  2. No că bine zîci bade Vasalie…

    :)))

  3. un aliment excelent, foarte gustosi, contin resveratrol substanta minune, antioxidanti, fibre, saruri de potasiu, sunt benefici in tratarea afectiunilor colonului,,bine de stiut… Multumim pentru informatii!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii