Noutăți

E uimitor: Acestă MANDALĂ de pe fundul mării este realizată de un pește, pentru a atrage o femelă. Află o poveste unică în lumea animalelor! VIDEO

Pare o mandală în nisip realizată de un călugăr tibetan… Dar nu, nu este vorba despre asta. Creatorul este un pește și oamenii de știință sunt de acord că niciun animal de pe Terra nu a construit singur vreodată ceva atât de ingenios, de o asemenea complexitate și frumusețe. Ce “program” stă oare în spatele unei asemenea creații?

Acest mare artist al naturii are în cap un plan de o evidentă perfecțiune matematică pe care… nu l-a învățat de la nimeni. Și totuși, cu o perseverență uimitoare, muncind o săptămână întreagă doar cu aripioarele, 24 de ore pe zi, el reușește să construiască o veritabilă operă de artă. Și totul pentru a atrage atenția unui al pește, o femelă din specia lui, cu care să creeze un cuplu.

În toată această săptămână de lucru nu se oprește nicio clipă pentru că dacă întârzie, curentul marin îi poate distruge contrucția. Și ca și cum nu ar fi destul, peștișorul nostru își decorează mandala, pe crestele ei, cu bucăți de scoici găsite în apropiere.

mandala 1

Desigur, în prima fază am putea crede că această poveste este doar o glumă, deoarece ne pare imposibil ca un pește să construiască ceva de o asemenea complexitate. Doar că tot procesul a fost filmat, iar povestea peștișorului a fost prezentată pe BBC de nimeni altul decât de celebrul David Attenborough. Vizionați materialul de mai jos, pentru că merită!

Și totuși, ce inteligență se ascunde în spatele acestei uimitoare realizări? Cine i-a introdus în creieraș un program atât de complex.? Imaginați-vă că dumneavoastră ar trebui să faceți acest desen în nisip, după ce îl studiați câteva ore. Veți vedea că, în final, veți avea dificultăți să îl reproduceți perfect, să păstrați proporțiile, numărul de elemente etc. Și aveți un creier de câteva ori mai mare decât peștișorul întreg! Nu e oare acestă realizare încă o probă a faptului că în spatele tuturor lucrurilor se află o inteligență extraordinară, că nu ne aflăm aici din întâmplare, că nu suntem singuri și că Universul are un sens, un scop bine definit?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii