Noutăți

După un Schweighofer, România arată ca un vis urât! După încă doi jucători ce se pregătesc să radă ce a mai rămas, România va arăta ca un iad!!!

România s-a trezit după 1990 cu o clasă politică care a jefuit tot ce i-a stat în cale: fabrici și uzine de tractoare și combine, fabrici de diamante artificiale, industria grea  și industria ușoară, IAS-urile din agricultură, etc… Dar  mai rămas ceva de furat pe la țară, ceva ce natura a creat și anume pământul, apa,  pădurea și resursele subsolului.

Acestea sunt ultimele lucruri de furat și atunci tagma jefuitorilor din politica românească (pe care noi românii neaoși buni de comentat pe facebook i-am votat cu ambele mâini de 27 de ani) se pregătește să dea lovitura finală tocmai în anul centenar.

Astăzi ne vom opri la jaful lemnului din codrul țării, care arată ca un vis urât ca să nu spun un coșmar. Surse din industria mobilei, arată faptul că există o mare preocupare printre industriașii români față de informațiile care se scurg de la guvern referitoare la negocieri cu încă doi jucători la nivel mondial, mai mari ca Schweighofer.  Se pare că se vor concentra din nu știu ce motive politice sau economice pe HAR COV  ( în jurul fabricii de la Reci) și Bucovina ( în jurul fabricii de la Rădăuți), pentru a rade rapid ce a mai rămas după drăguțul jucător austriac.

Dacă o astfel de ipoteză se va confirma până la anul, atunci ar trebui să ne imaginăm în prima fază coșmarul ce va rezulta, după care să ne dăm rapid două palme ca să ne deșteptăm odată și apoi să reacționăm pașnic prin multe măsuri de organizare la nivel legislativ și al societății civile.

În primul rând este necesară trimiterea în istorie în 2020 a întregii clase politice în următorii 3 ani de alegeri (europarlamentare, prezidențiale și parlamentare)

În al doilea rând este necesară modificarea legilor referitoare la resurse prin introducerea câtorva prevederi europene precum gestiunea participativă a statului și a cetățenilor la nivel de resurse.

La acest capitol putem lua ca exemplu modul de gestiune al cursurilor de apă din țările vestic europene care au pus în mișcare în legislație acest principiu și anume comitetele de bazin (https://www.eaurmc.fr/pedageau/la-gestion-de-leau-en-france/les-acteurs-de-leau-en-france.html).

Fiecare curs de apă din aceste țări are parte de o structură de guvernanță participativă  parapublică în care fiecare structură are dreptul la un vot (Statul, Pescarii, Vănătorii, Agricultorii, Ong de mediu; Primăriile din raza bazinului, etc…).

Același principiu de guvernanță participativă poate fi pus în mișcare în legislația pădurilor, armonizând doar directivele europene. Cum strămoșii românilor  au fost primul neam din Europa de cel puțin 2000 de ani care a instituit principiul guvernanței participative prin gestiunea în devălmășie a pășunilor la nivelul stânelor de oi și vaci, atfel că nu ar fi complicată translatarea principiului la gestiunea pădurii.

Cum ar putea arăta un astfel de principiu de guvernanță participativă al pădurii din Comuna X din România?

  • Comitetul de gestiune al pădurii, ar fi format din reprezentanți (cu un singur vot) ai Romsilva (doar pentru pădurile publice)  ai vănătorilor, ai agricultorilor, ai ONG-urilor de mediu; ai colectorilor de floră sălbatică, ai comunei, ai composesoratelor, ai cetățenilor comunei, ai Școlii. ai Bisericii,  etc…
  • Comitetul de gestiune al pădurii, numește,  înlocuiește  și destituie prin vot direct, structura privată sau publică (respectiv reprezentanții acesteia) de gestiune a pădurii (Ocolul silvic);
  • Comitetul de gestiune al pădurii, monitorizează respectarea amenajamentului silvic;
  • Comitetul de gestiune al pădurii, face dări de seamă anuale în fața tuturor membrilor comunităților sectoriale reprezentate în comitet;

Ce spuneți dragi români?

  • Mai acceptați această formă frauduloasă a statului de guvernanță sau vă luați viața și viitorul copiiilor voștri în propriile mâini, conform legisalției europene de gestiune participativă?

Avram Fițiu

Secretar General

Federația Națională de Agricultură Ecologică

Mai multe detalii despre tematica renașterii din cenușa uitării a satului românesc, puteți vedea pe publicația noastră  online http://www.romanianoastră.info

Cartea Savarea Fermei Țărănești se poate descărca gratuit de pe blogul meu: http://www.avramfitiu.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii