Noutăți

După trei ani de zile petrecuți în zonele nordice, fotograful Alexey Trofimov a reușit să surprindă cele mai frumoase cadre cu un pui de focă (galerie foto)

Fotograful Alexey Trofimov a petrecut trei ani de zile în căutarea unui pui de focă sociabil care să-l ajute să realizeze aceste minunate fotografii.

“Aceste animale drăguțe sunt extrem de timide, precaute, dificil de fotografiat. Însă acest pui a început să devină extrem de curios în a mă studia. A fost un moment extrem de special pentru mine, am avut nevoie de mai bine de trei ani de zile pe care să-i petrec prin zonele nordice din Atlantic pentru a putea surprinde aceste cadre “, a declarat Trofimov.

Foca este un mamifer marin răspândit în mările nordice și temperate, ele făcând parte din familia „Phocidae”. Au în medie o lungime a corpului de 170 cm la masculi și de 140 cm la femele, iar greutatea de 150 respectiv 100 kg. Este o înotătoare foarte iscusită, putând rămâne sub apă timp de 30 de minute și ajungând la adâncimi de până la 200 de metri. În apă vânează separat, iar pe uscat trăiesc în colonii mici. În general sunt animale agresive, având loc frecvent lupte sângeroase între masculi.

Capul focii, aproape rotund, are bot scurt, buze cărnoase, mustății dese și lungi. Ochii sunt mari, blânzi, iar urechile, lipite de pavilioane. Când foca se cufundă în apă, nările și orificiile urechilor se închid. Trunchiul, bogat în grăsimi, este subțiat către partea din spate. Picioarele anterioare sunt transformate în adevărate lopeți înotătoare.

foca6 foca5 foca4 foca3 foca2 foca1

sursa: .boredpanda.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on După trei ani de zile petrecuți în zonele nordice, fotograful Alexey Trofimov a reușit să surprindă cele mai frumoase cadre cu un pui de focă (galerie foto)

  1. Superbe fotografiile, foarte dragut micul pui de foca, minunata culoarea roz a zapezii arctice! Multumesc!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii