Noutăți

După „Titanic”, Robert Ballard vrea să găsească avionul Ameliei Earhart

Robert Ballard, celebrul vânător de epave american, are acum un nou obiectiv: să găsească avionul celebrei Amelia Earhart, dispărut în Pacific în 1937, potrivit revistei „National Geographic”.

Omul de știință urmează să părăsească Insulele Samoa pe 7 august pentru a se duce pe atolul nelocuit Nikumaroro, aparținând Republicii Kiribati, unde aeronava aviatoarei s-a prăbușit, a declarat revista pe site-ul său.

Expediţia va fi formată din două echipe: una, condusă de un arheolog de la „National Geographic”, care trebuie să studieze situri specifice de pe insulă, în timp ce Robert Ballard trebuie să supravegheze cercetările subacvatice la bordul vasului său de explorare „Nautilus”.

Expediția urmează a fi subiectul unui documentar de două ore prevăzut a fi difuzat pe 20 octombrie pe postul de televiziune al revistei.

Dl. Ballard, în vârstă de 77 de ani, are mai multe trofee la activ, cum ar fi vaporul „Titanic”, identificat în 1985 la 4.000 m de adâncime, nava de război germană „Bismarck” sau portavionul american „USS Yorktown”, scufundat în 1942 în timpul bătăliei de la Midway, în Pacific.

Soarta Ameliei Earhart, pionieră a aviației și prima femeie care a traversat singură Oceanul Atlantic în 1932, rămâne un mister după 82 de ani de la dispariția ei.

Citește mai mult: Rador.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii