AIM radionica curs online

Noutăți

Duminică, lanț uman în jurul Parlamentului, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. APC: 5 milioane de români nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării copiilor și adulților

Comunicatul Asociației Pentru Consumatori: „Duminică, 29 octombrie, ora 14.00, în Piața Constituției, va avea loc o nouă acțiune de protest a următoarelor organizații: Asociația Pro Consumatori, Asociația Pro Decizii Informate, Asociația Lion Mentor, Alianța Părinților din România, Asociația Christiana, Asociația pentru Apărarea Dreptului la Proprietate și Sănătate al Cetățeanului, Asociația Învață să zbori și Alianța pentru Demnitate Națională, având ca temă proiectul legii vaccinării, care a primit luni votul pozitiv al Senatului României.

Totodată, prin prezenta comunicare facem cunoscut opiniei publice faptul că în ziua de 31.10.2017, între orele:
10.30 -11.30 se va picheta sediul ALDE,
12.00 -13.00 se va picheta sediul PSD,
14.00 -15.00 se va picheta sediul PNL,
respectiv în ziua de 01.11.2017, între orele:
11.00 -12.00 se va picheta sediul USR,
13.30 -14.30 se va picheta sediul PMP,
15.30 -16.30 se va picheta sediul UDMR,
acțiuni care se vor concretiza prin depunerea unui memoriu referitor la prevederile neconstituționale ale Proiectului de Lege privind vaccinarea persoanelor în România, votat în Senatul României și care urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților. Precizăm că la memoriu au achiesat mai multe organizații. La pichetare vor participa între 15 și 20 persoane.
Proiectul de lege prevede vaccinarea obligatorie atât a copiilor, cât și a adulților, cu prioritate a personalului medical și din educație, fără o limitare a numărului de doze și fără testări prealabile. În plus, legea condiționează accesul copiilor în instituțiile de învățământ de efectuarea unei scheme obligatorii de 8 vaccinuri.
Proiectul de lege prevede sacțiuni pentru cetățenii și medicii care au alte opinii decât cea acceptată oficial.
Pe lângă implicațiile etice și medicale, proiectul de lege are consecințe și la nivel financiar. Costurile implicate de vaccinarea propriilor angajați vor fi suportate de către angajatori, iar achiziția de vaccinuri este exceptată de la legea achizițiilor publice.
„Credem că dezbaterea asupra acestui proiect de lege cu implicații uriașe pentru societatea românească nu s-a încheiat. Aportul unei prese libere este esențial pentru a avea un dialog real pe acest subiect. Dacă libertatea asupra propriului corp este pusă în discuție, atunci și libertatea cuvântului este în pericol. Graba cu care a trecut de Senat acest proiect de lege,  precum și declarația halucinantă a ministrului sănătății referitoare la finalizarea normelor metodologice de aplicare a unei legi care nu a trecut încă de Camera Deputaților și cu atât mai puțin promulgată de președintele Republicii, ridică suspiciuni rezonabile cu privire la parcursul legal al acestui act normativ și la existența unor interese de natură financiară. Declarația recentă a cancelarului Germaniei, doamna Angela Merkel, care se opune instituirii obligativității vaccinării în Germania, ar trebui să dea mult de gândit parlamentarilor români, membrilor Guvernului României și președintelui Republicii în privința necesității obligativității vaccinării”, a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu, președinte APC.
În urmă cu o săptămână au fost organizate acțiuni de protest în mai multe orașe ale țării, printre care amintim Constanța, Bacău, Timișoara, Craiova, Cluj, Iași etc. Chiar dacă numărul participanților din fiecare oraș nu a depășit câteva sute, este vorba de mii de oameni care realizează că o lege care dă dreptul statului să dispună de corpul unei persoane creează un teren propice instalării unui regim de tip totalitar în România. Așa cum regimul comunist a naționalizat proprietățile în 1948, în 2017 se pare că ne aflăm la un pas distanță de naționalizarea corpului uman.
Proiectul de lege încalcă mai multe articole din Constituția României și din Codul Civil, cu privire la dreptul persoanei de a dispune de propriul corp, dar și prevederi ale unor tratate intrenaționale la care România este parte. De asemenea, vine în contradicție directă cu Codul de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România.
“În toate deciziile cu caracter medical, (…) interesul și binele ființei umane prevalează interesului societății ori al științei.” (Art. 4 din Codul de Deontologie Medicală al Colegiului Medicilor din România)
“O intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.” (Art. 4 din Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei).
Reamintim că în România (ca și peste tot în lume), vaccinurile sunt înregistrate la Agenția Națională a Medicamentului; ca orice medicament, trebuie prescrise după o consultație medicală, de către un medic cu drept de liberă practică medicală. Fiecare vaccin este prevăzut cu un prospect în care sunt descrise foarte multe reacții adverse (nedorite):http://www.anm.ro/nomenclator/medicamente?dci=vaccin&page=15
“Vaccinurile sunt medicamente injectabile, sunt produse farmaceutice sofisticate, nu sunt bunuri de larg consum care să fie recomandate întregii populații fără nicio deosebire. În acest context, vaccinarea obligatorie ar însemna administrarea unui medicament întregii populații, sănătoase și bolnave deopotrivă, fie că are nevoie, fie că nu. La nivelul de cunoaștere medicală actual, nu avem însă metode să prevedem care persoane sunt vulnerabile și vor dezvolta efecte nedorite și care nu”, a declarar Dr. Anca Nițulescu, Doctor în Medicină.
De asemenea, este un fapt atestat de studii că vaccinurile nu sunt sigure. Pe prospectele vaccinurilor sunt enumerate multiple reacții nedorite, ce pot apărea după injectare. Unele dintre acestea sunt boli invalidante permanente: paralizii, encefalopatii (afectări ale creierului), comă și chiar deces.
Vaccinul se dorește a fi o metodă de prevenire a bolilor, care se administrează în primul rând persoanelor sănătoase. Un astfel de produs nu poate fi administrat fără discernământ întregii populații. Efectul este că se previne o boală infecto-contagioasă, dar se creează alte boli cronice, cu evoluție imprevizibilă.
Pentru că implică riscuri pentru omul sănătos, vaccinarea, ca procedură medicală obligatorie, încalcă jurământul lui Hipocrate.”

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Duminică, lanț uman în jurul Parlamentului, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. APC: 5 milioane de români nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării copiilor și adulților

  1. cetățeanul tulburat // 28 octombrie 2017 at 18:53 // Răspunde

    Guvernul mafiot ascultă cu sfințenie tot ce le comandă gangsterii din Bruxelles…UE e o mare păcăleală! Toată lumea ar trebui să iasă să înconjoare clădirea și intrat peste toți să-i vaccinăm cu o bâtă pe spinare!
    Deșteptarea oameni buni că trăim pe planeta bandiților! Organismul uman nu a fost creat cu legi. Planul lor e să extermine populația planetei prin orice mijloace.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii