Noutăți

Drumul uriașilor! Cea mai lungă potecă din lume cu urme de dinozauri

  •  
  •  
  •  

În satul francez Plagne, în Munții Jura, la 200 de kilometri est de Lyon, se află un șir de urme uriașe de pași, făcute în urmă cu aproximativ 150 de milioane de ani.

Urmele aparțin unui sauropod, din cea mai mare clasă de dinozauri, animale cu gâtul foarte lung, care îi ajuta să ajungă la frunzișul copacilor înalți, coadă enormă și patru picioare ca niște coloane.

Judecând după diametrul urmelor lăsate, dinozaurul care a trecut pe aici avea 1.5 metri „mărimea piciorului”, potrivit Incredibilia.

Un sauropod adult cântărea cel puțin 100 de tone, deși individul care a lăsat aceste urme cântărea aproximativ 35 de tone. Pe atunci, această regiune era o mare caldă și puțin adâncă, presărată cu insule mici.

Mișcările tectonice au ridicat pământul din zonă și au expus urmele, care au fost descoperite de oameni în 2009. Însă astfel de poteci cu urme de dinozauri au fost descoperite în multe părți ale lumii.

Aceasta este interesantă în mod deosebit deoarece este cea mai lungă potecă având urme care aparțin celei mai mari clase de dinozauri. Urmele de pași acoperă o lungime de 155 de metri; în total, aici se află 110 urme de pași.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii