Noutăți

Drumul până la serviciu va fi plătit!!! Cine va beneficia de acest lucru, potrivit legii Curții Europene de Justiție?

  •  
  •  
  •  

Timpul necesar pentru a călători spre și de la locul de muncă, la începutul și la sfârșitul fiecărei zile, ar trebui să conteze ca timp de lucru în condițiile legii, în conformitate cu cea mai înaltă instanță a Europei: Curtea Europeană de Justiție (CEJ) care a decis că lucrătorii fără un birou fix (electricienii, instalatorii, ingrijitorii, reprezentanții de vânzări etc) ar trebui să poată să perceapă timpul afectat deplasării de la un punct de lucru la altul, drept timp efectiv de muncă.

Decizia luată de Curtea Europeană de Justiție ar putea să însemne că întreprinderile, firmele, instituțiile care angajează astfel de lucrători să ia în considerație adăugarea la orele de lucru săptămânale și orele aferente deplăsarii angajaților.

CEJ a spus că astfel ar fi protejata sănătatea și siguranța angajaților în conformitate cu Directiva Uniunii Europene privind timpul de lucru.

Corespondentul BBC, juristul Clive Coleman, a spus că această decizie ar putea avea un efect imprevizibil. “Angajatorii vor fi nevoiți să re-organizeze programul de lucru în așa fel încât prima și ultima operațiune preluată de lucrători să fie aproape de casele lor”, a adăugat el.

article-2552044-1B35796100000578-987_964x640
Directiva are rolul de a proteja lucrătorii împotriva exploatării de către angajatori, stabilind reglementări cu privire la aspecte cum ar fi durata unei zile reale de lucru, câte pauze există și câte zile libere sau de concediu au angajații.

Unul dintre obiectivele principale ale acestei legi este acela de a se asigura că nici un angajat din UE nu este obligat să lucreze mai mult decât o medie de 48 de ore pe săptămână.

Decizia a fost luată după problemele cauzate de un caz juridic din Spania, care a implicat o societate numită Tyco, ce instalează sisteme de securitate.

Grecii spre exemplu, își scad din programul de lucru ora pe care o petrec pe drum spre servici. Ani de zile grecii au fost considerați leneși din cauza acestui lucru dar acum legea europeană le dă dreptate.

5120
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Surse: independent.co.uk, bbc.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii