Noutăți

Dronele salvatoare care fac transportul bunurilor medicale în zone îndepărtate ale lumii mai rapid şi mai fiabil

O companie din Silicon Valley a folosit software-ul Siemens pentru a proiecta dronele salvatoare care fac transportul bunurilor medicale în zone îndepărtate ale lumii mai rapid şi mai fiabil ca niciodată.

Ideea dronelor salvatoare, care transportă produse medicale în zone până acum inaccesibile, s-a născut în timpul unei vizite în Tanzania. Un cercetător al Ifakara Health Institute i-a arătat lui Keenan Wryobek lista lungă de cazuri în care medicii locali nu aveau medicamente esențiale pentru a-și trata pacienții.

Wryobek, care mai târziu a co-fondat Zipline International Inc., a aflat din proprie experiență că furnizarea de produse medicale în Tanzania nu este aproape nicăieri în țară comparabilă cu situația din SUA şi că lipsa rezervelor de sânge din Tanzania duce la moartea pacienților. Nici chiar medicamente uzuale, cum ar fi antibioticele topice pentru pacienții cu lacerații, nu sunt adesea disponibile.

Wyrobek a fost impresionat mai ales de soarta unui adolescent: o mică tăietură pe brațul tânărului s-a infectat după câteva zile pentru că nu a primit antibioticele necesare la timp.

Cu un tratament imediat, rana s-ar fi vindecat în cel mai scurt timp. În cazul acesta, însă, infecția s-a răspândit mai departe, până când, în cele din urmă, o parte a brațului a trebuit să fie amputată.

„Printr-o donare de sânge, o femeie care a pierdut mult sânge la nașterea copilului poate fi ajutată relativ ușor“, spune Wryobek, acum director de produse și inginerie la Zipline.

Însă o companie din Silicon Valley a folosit software-ul Siemens pentru a proiecta drone care fac transportul bunurilor medicale în zone îndepărtate ale lumii mai rapid şi mai fiabil ca niciodată.

Citește mai mult: Stiință și Tehnică


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii