Noutăți

Dovezi insuficiente pentru susținerea medicamentelor din plante pentru scăderea în greutate

  •  
  •  
  •  

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia au efectuat prima analiză globală a medicamentelor pe bază de plante pentru scăderea în greutate în ultimii 19 ani, găsind dovezi insuficiente pentru a recomanda orice tratament curent.

Autorul principal, dr. Nick Fuller, a spus că ratele de supraponderalitate și obezitate atingând proporții epidemice la nivel mondial, astfel mulți oameni apelează la suplimentele pe bază de plante ca o abordare alternativă pentru menținerea sau pierderea în greutate.

“Problema cu suplimentele este că, spre deosebire de medicamentele farmaceutice, dovezile clinice nu sunt necesare înainte ca acestea să fie puse la dispoziția publicului în supermarketuri sau chimiști“, a spus dr. Fuller de la Universitatea din Sydney, Boden Colaborare pentru obezitate, nutriție, exerciții și tulburări de alimentație bazate pe la centrul său Charles Perkins.

Echipa de cercetare a constatat că, în ciuda unora dintre medicamentele pe bază de plante care prezintă o pierdere în greutate statistic mai mare decât placebo, pierderea în greutate a fost mai mică de 2,5 kg și, prin urmare, nu are o semnificație clinică.

Medicamentele pe bază de plante sau „suplimentele pe bază de plante”, așa cum sunt cunoscute în mod obișnuit, sunt produse care conțin o plantă sau combinații de plante ca ingredient activ.

Ele vin sub diferite forme, inclusiv pastile, pulberi sau lichide. Suplimentele obișnuite pe bază de plante utilizate pentru pierderea în greutate includ ceaiul verde, garcinia cambogia, fasole albă și mango african.

Aceste substanțe pot fi vândute și comercializate publicului cu sponsori (cei care importă, exportă sau fabrică bunuri) care trebuie să dețină, dar nu neapărat să producă, dovezi care să justifice afirmațiile lor.

Autorii notează că doar 20 la sută din listările noi sunt auditate anual pentru a se asigura că îndeplinesc această cerință. În unele țări, singura cerință este ca suplimentul să conțină niveluri acceptabile de substanțe nemedicinale. (Materiale furnizate pentru Science Daily de Universitatea din Sydney)

Foto Matthew Henry free photo burst shopify


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii