Noutăți

Donald Trump acționează în forță: Construiește „zidul Mexicului” și blochează accesul imigranților pe teritoriul SUA. Astăzi semnează decretele!!!

 •  
 •  
 •  

Astăzi, președintele SUA, Donald Trump, va semna o serie de acte normative, prin care va trasforma în realitate unele dintre promisiunile efectuate în campania electorală, în pofida celor care opinau că, după ce va accede la putere, el va adopta o altă conduită. O primă reglementare vizează limitarea accesului în SUA a imigranților proveniți din Orientul Mijlociu, precum și din state ale Africii. Sunt vizați, mai ales, refugiații proveniți din Siria. Este de așteptat ca, în general, refugiații să pătrundă mult mai greu pe teritoriul Unchiului Sam – păzit de acum cu strășnicie de către Donald Trump față de orice politică de tip neomarxist sau care ar contraveni intereselor pe termen lung ale țării. Politica lui Trump e tot mai limpede cea a principiului „America înainte de orice”.

Limitările drastice impuse, temporar, în privința refugiaților, sunt măsuri menite să ofere autorităților americane din domeniul imigrației răgazul necesar pentru adoptarea unor noi criterii, mai severe, pentru verificarea și acceptarea noilor veniți. Este de așteptat ca, în cel mai scurt timp, să fie suspendat procesul de acordare a vizelor de intrare pentru persoanele care provin din state precum Libia, Irak, Iran, Yemen, Sudan, Somalia.

În următoarea perioadă, persoanele provenite din rândul imigranților care beneficiază în mod ilegal de prestații (ajutoare) sociale în SUA ar trebui să se aștepte la măsuri coercitive. De asemenea, va fi pus la punct un sistem prin care cetățenii străini ce vizitează SUA vor fi identificați/înregistrați cu ajutorul mijloacelor biometrice.

c

O altă promisiune formulată de către Trump în cadrul campaniei electorale se referea la ridicarea unui zid pe lungimea hotarului cu Statele Unite Mexicane, urmând  să fie limitată, în acest mod, și imigrația masivă dinspre America Centrală și de Sud (în concret, accesul așa zișilor hispanici în SUA). După decizia ce va fi luată (în curând) și în acest sens, va fi alocată finanțarea, pentru demararea lucrărilor.

Este mai mult decât evident contrastul între măsurile promise și aflate azi în curs de adoptare de către administrația Trump, pe de o parte, și politicile din domeniul imigrației puse în practică în unele state din UE, pe de altă parte. Nu este exclus, însă, ca după alegerile desfășurate în state precum Germania sau Franța, să asistăm la aplicarea unor măsuri similare și în Europa de Vest.

Cu privire la România, rămâne să nădăjduim că persoanele și instituțiile desemnate să ne reprezinte interesele vor sesiza la timp mutațiile survenite la nivel global, adaptându-și discursul și acțiunile de o manieră care să nu ocazioneze prejudicii de niciun fel pentru națiunea română. E vremea să punem și noi interesele României pe primul plan.

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.nytimes.com, adevarul.ro, cnn.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Donald Trump acționează în forță: Construiește „zidul Mexicului” și blochează accesul imigranților pe teritoriul SUA. Astăzi semnează decretele!!!

 1. Domnilor,celesi nu fac politica.Administreaza un teritoriu niste activitati,in functie de anumite interese.Doar dvs,face-ti politica!; Politica mai pe intelesul ,,tuturor”:
  ..pe acia prin unul dintre satele noaste,badea Gheo,iese la pensie.Patruzaci de ani de munca la Cujer,nu gluma!Si cu banii strinsi atita timp isi cumpara un Logan,mina a doua,stiti si dvs.,culoarea aia de la rasaritul soarelui…numa ca gri-metalizat si se plimba foarte,foarte mindru prin sat.La una dintre porti,vede un Porsche nou-nout,tot de culoarea rasaritului,numa ca mai rosu…si o fisneata, invirtin-du-se in jurul lui.
  -Apai,bata-te norocu’,tu fatuca.Pe unde ai umblat atita vreme,de nu te-am mai vazut?
  -Apoi,bade,am fost in Italia.
  -No,si ce-ai facut tu in Italia, de t-ai cumparat o masina asa faina?Ca ui io ,de patruzaci de ani la Cujer si numa’o roanghina!
  -Drept sa-ti spun bade,’ex orál!
  -Ioi ,tucu-te!’ex orál..adica,'”ue!
  -Nu,bade!'”ue-i ai facut tu,patruzeci de ani,la Cujer!Eu am facut’ex orál!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii