Noutăți

Doi tineri au făcut o nuntă DACICĂ și sunt hotărâți să le dea viitorilor copii nume dacice… VIDEO

 •  
 •  
 •  

Observator.tv: Au renunţat la nunta modernă în favoarea uneia vechi de milenii! Este cazul unui cuplui din Judeţul Prahova. Tinerii au vrut ca cel mai important eveniment din viaţa lor să fie unul în stil dacic.

În costume tradiţionale dacice au spus “Da” în faţa ofiţerului Stării Civile. Aşa s-au gândit doi tineri să-şi înceapă viaţa de familie. Pentru ziua cea mare, mirele a renunţat la hainele moderne, aşa că a purtat nu doar o cuşmă, ci şi steagul de luptă al dacilor liberi. Dar nici mireasa nu a fost mai prejos. A asortat la rochia albă câteva elemente păstrate din moşi strămoşi.

nunta dacica 4

NUNTA DACICA 2

nunta dacica 3

Naşii au împrumutat şi ei costume tradiţionale pentru a se înscrie în scenariul imaginat de finii lor. Iar invitaţii, în loc de prăjituri şi bomboane, au primit pâine cu sare.

Şi, chiar dacă e totuşi devreme, familia Simion s-a gândit şi la numele viitorilor copii care neapărat trebuie să fie nume dacice, asemenea dacilor din vechime. Peste o lună, cuplul va avea şi ceremonia religioasă. Atunci însă, vor îmbrăca rochia de mireasă şi costumul de mire.

Vezi VIDEO: Observator.tv 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Doi tineri au făcut o nuntă DACICĂ și sunt hotărâți să le dea viitorilor copii nume dacice… VIDEO

 1. carianopol // 7 august 2017 at 4:00 // Răspunde

  Foarte frumos!
  Pe de alta parte, la tv, cred ca tot in legatura cu Marasesti, un copil era pus sa cante “Suntem saraci plini de nevoi…Doamne ocroteste-i pe romani”. Ma intreb cum poate cineva sa razbeasca in lume si sa ridice capul din tarana, avand asemenea cantece de iobagie, bagate pe gat inca din copilarie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii