Noutăți

Doi români, premiaţi de Apple după ce au descoperit o vulnerabilitate globală

Apple a oferit recent aprecieri si recompensa inginerilor romani care au semnalat in cursul lunii iulie o problema de securitate ce afecta devicesisti IT. Parte din comunitatea Digital Nation si activand in prezent in sfera cloud si securitate cibernetica, au descoperit o functie nesecurizata in softul iOS si au raportat-o direct producatorului.

Functia, folosita atunci cand consumatorii utilizau smart watch-ul pe post de walkie-talkie, a fost blocata imediat de Apple la nivel global, anunţă Wall Street.

Ca urmare a mesajelor trimise de catre specialistii romani, Apple a anuntat public modificarea functiei din smart-watch, intr-o stire care a fost preluata de multe publicatii tech internationale in cursul lunii iulie (TechCrunch, TheVerge, Gizmodo, CNET).

Marius Boeru, System Architect si colegul acestuia, Senior Developer, au recreat conditiile si secventialitatea necesare pentru a reproduce vulnerabilitatea si au comunicat-o gigantului american. Ei lucreaza in sfera IT in Bucuresti de peste 14 ani si in timpul liber isi dedica eforturile proiectelor de digitalizare din comunitatea Digital Nation.

Cei doi tehnicieni lucreaza din Romania pentru clienti internationali si au facut parte din echipa care a dezvoltat primul serviciu de cloud din tara. Acesta este doar unul din multele exemple din ultimii ani in care IT-istii romani se fac remarcati prin abilitati tehnice peste medie. In materie de forta de munca, Romania este un exportator important de personal tehnic specializat, in Europa si peste ocean.

Faptul ca tara noastra este cautata local de dezvoltatorii software internationali pentru forta de munca competenta si de incredere e deja binecunoscut.

Mai mult decat sa demonstreze o data in plus competentele extraordinare ale inginerilor romani, cazul Apple este un exemplu foarte bun pentru ceea ce inseamna bunele practici si “colaborarea” din sfera tech.

Citește mai mult: Romania TV


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii