Noutăți

Doi părinți din Franța au fost condamnați la închisoare după ce au refuzat să-și vaccineze copiii

  •  
  •  
  •  

Doi părinți din Franța au fost condamnați la două luni de închisoare cu suspendare după ce au refuzat vaccinarea copiilor împotriva tetanosului şi a poliomielitei. Marc și Samia Larere au primit verdictul din partea instanței penale din orașul Auxere, în această săptămână. Aceștia s-au apărat în fața completului de judecată susținând faptul că nu sunt dovezi clare că imunizarea le face mai mult bine decât rău celor doi copii ai lor.

Cazul a atras atenția mass-mediei franceze, care dezbate pe larg atât subiectul cât și legislația țării, unde vaccinarea împotriva tetanosului și a poliomielitei sunt obligatorii.

Soții Larere au fost inițial acuzați de neglijență în creșterea celor doi copii în vârstă de 3, respectiv 15 luni. Infracțiunea la care au fost încadrați poate atrage o condamnare de maxim doi ani de închisoare și o amendă de peste 40.000 de mii de euro. Însă în urma mediatizării cazului și a ajutorului primit din partea avocaților, părinții au scăpat mult mai ușor. Totuși, acum presa de la Paris se întreabă dacă măsura de condamnare a părinților care luptă pentru copiii lor este îndreptățită, jurnaliștii considerând că mai corect ar fi ca autoritățile să explice mai bine modul de funcționare al vaccinurilor și efectele acestora, pentru ca fiecare părinte să poată lua decizia corectă.

O lege nouă care face vaccinarea obligatorie a fost introdusă din acest an și în Australia. Aici, familiile care nu au copiii vaccinați pierd alocația de creștere a celor mici, care poate ajunge la câteva zeci de mii de dolari australieni pe an.

sursa: smh.co.au

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Doi părinți din Franța au fost condamnați la închisoare după ce au refuzat să-și vaccineze copiii

  1. Ok!Nu cred ca s-ar pune problema vaccinurilor care pun corpul in alerta contra unor toxine produse de anumiti germeni.Exempul de fata;infectiile telurice cu germeni anaerobi(tetanosul,gangrena gazoasa),ci a celor care pretind ca un anumit virus,,si-ar cam fi facut treaba”.Ar fi pericolul pe timp mai indelungat,netinindu-se seama de realul profil imunologic,privirea si din alt unghi al virusurilor, ca posibile mecanisme extrinseci de aparare si adaptare pe termen mai mare.Soarele trimite caldura si lumina la fel spre Terra.Dar acestea nu ajung in mod egal la toti.Intervenind incorect putem deveni daune colaterale ale functionarii simple si aproape perfecte ale Universului in care traim(suntem praf de stele).

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii